WPT Foundation voor liefdadigheid opgericht

February 28, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Afgelopen week is de WPT Foundation opgericht. Dit is een samenwerking van de World Poker Tour organisatie samen met verschillende internationale poker profs en bekende acteurs en musici. De laatste jaren is de poker wereld steeds meer actief op het gebied van liefdadigheid. Enkele jaren geleden richtten Annie Duke en de acteur Don Cheadle samen nog Ante Up for Africa op. Een organisatie die poker toernooien organiseert waarvan de opbrengst gaat naar organisaties die honger en armoede in Afrika bestrijden. De Ante Up for Africa events worden een aantal keer per jaar georganiseerd en hebben inmiddels al enkele miljoenen opgeleverd.

Afgelopen week is dus bekend gemaakt dat ook de organisatie van de World Poker Tour zich nu gaat bezighouden met liefdadigheid. De WPT Foundation gaat een reeks poker toernooien organiseren onder de naam: WPT Playing for a Better World. Tijdens deze toernooien zullen poker profs en internationale sterren het tegen elkaar op gaan nemen om zo geld in te zamelen voor een groot aantal internationale liefdadigheidsinstellingen.

Onder de verschillende liefdadigheidsorganisaties waar geld voor wordt ingezameld tijdens WPT Playing for a Better World toernooien bevinden zich organisaties die zich bezighouden met liefdadigheid op verschillende vlakken. Zo is de WPT Foundation verbonden aan Conservation International, een organisatie die zich inzet voor internationaal natuurbehoud. Ook wordt het Enough Project gesteund. Deze organisatie zet zich in tegen genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Daarnaast worden nog verschillende organisaties gesteund die strijden tegen honger en armoede in de derde wereld.

Verschillende poker profs hebben al toegezegd deel te zullen nemen aan het eerste event dat plaats zal vinden op 11 maart in het SLS Hotel in Beverly Hills. Spelers die hebben toegezegd aanwezig te zullen zijn, zijn onder anderen: Daniel Negreanu, Dan Harrington, Antonio Esfandiari, Vanessa Selbst, Jamie Gold en Mike Sexton. Ook verschillende artiesten hebben al een toezegging gedaan, onder anderen Woody Harrelson, Eva Longoria, Don Cheadle, en Gerard Butler zullen het op gaan nemen tegen de poker profs. Hopelijk zullen nog meer poker spelers en artiesten aanwezig zijn om zo veel geld in te kunnen zamelen voor de verschillende goede doelen.

Tagged with: