WPT Magazine awards uitgereikt

March 4, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Dit weekend zijn de WPT Magazine awards uitgereikt. Er werden awards uitgereikt in zes verschillende categorieën, best British poker player, best international player, best online player, best UK card room, best online poker  forum en best poker personality. Niet alleen werden tijdens de uitreiking de winnaars van elke categorie bekend gemaakt, maar ook de runners up kregen een vermelding. Het bekend maken van de runner up van elke categorie is iets wat lang niet altijd wordt gedaan bij award uitreikingen en is daardoor ook een pluspunt aan deze awards. Het geeft toch wat meer inzicht in het verloop van de stemming.

De award voor best British player ging dit jaar naar Sam Holden. Holden is nog geen erg bekende naam in de poker wereld en hij is dan ook erg blij met het winnen van de award. Hij wist dit jaar als eerste Brit in drie jaar weer de finale tafel van het Main Event van de World Series of poker te bereiken. Holden verliet de tafel als negende en wist met zijn prestatie $782.115 binnen te slepen, wat meteen zijn grootste toernooi cash ooit was. Met het winnen van de award laat Holden verschillende bekendere Britse spelers achter zich, waaronder de runner up Jake Cody.

De award voor best international player ging dit jaar naar Ben Lamb. Vorig jaar was zonder twijfel het jaar van Ben Lamb en het is dan ook geheel verdiend dat deze award aan Lamb werd uitgereikt. Lamb had een erg succesvol WSOP in 2011. Niet alleen wist hij verschillende toernooien te winnen, ook wist hij tot in de November Nine door te dringen tijdens het Main Event. Dankzij deze prestaties verdiende hij ook de WSOP Player of the Year titel en verschillende andere awards. De runner up in deze categorie was Erik Seidel.

Kevin “kevsteele” Steele sleepte de award voor best online player in de wacht. Een belangrijke rede waarom hij deze award won was dat hij in 2011 twee keer de PokerStars Sunday Million wist te winnen in slechts vier maanden tijd en dat is natuurlijk een flinke prestatie. Micky “mement_mori” Petersen werd runner up.

De overige drie awards gingen naar de Dusk Till Dawn Club voor best UK poker room, A World of Poker kreeg de award voor best online poker forum en Tatjana Pasalic werd poker personality of the year, waarmee ze net voor Kara Scott eindigde.

Tagged with: