Titan Poker verandert rake systeem vanaf vandaag

March 5, 2012 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

De laatste tijd zijn steeds meer poker aanbieders hun regelementen en dan met name de regels tot de rake aan het bijstellen. Een groot deel van de aanbieders is de laatste tijd overgestapt van een ‘average contributed’ systeem naar een ‘weight contributed’ systeem. Onlangs maakte ook het iPoker netwerk, waarvan Titan Poker deel uit maakt, bekend dat ook zij over zouden gaan stappen naar het ‘weight contributed’ systeem. In principe zou de nieuwe rake regeling in gaan op 1 maart, maar omdat die datum midden in de week valt is ervoor gekozen het nieuwe rake systeem vandaag in te laten gaan.

Maar wat veranderd er nu eigenlijk voor de gebruikers van Titan Poker? Laten we daarvoor de twee systemen eens vergelijken. Tot vandaag gebruikte Titan poker dus het ‘average contributed’ systeem. In dit systeem kregen alle spelers die actief waren in een pot hetzelfde aantal VIP Points als beloning. Dus, als er door drie man om een pot werd gespeeld die in totaal 30 VIP Points waard was, kregen alle drie de spelers hetzelfde aantal VIP Points na afloop van de pot, ongeacht hoeveel elke speler had bijgedragen aan elke pot.. In dit geval dus 10 VIP Points per speler.

In het oude systeem maakte het dus niet uit of jij de speler was die het meeste geld in de pot had gepompt of dat je alleen maar de small blind had betaald en vervolgens was gefold. Eigenlijk was dit dus eigenlijk niet zo’n eerlijk systeem. Dit systeem was vooral voordelig voor spelers die heel veel tafels tegelijk spelen. Zij folden veel handen, maar sprokkelden dus toch nog heel wat VIP Points bij elkaar door telkens de blinds te betalen op de verschillende tafels die zij speelden.

Het zijn dan ook vooral deze spelers voor wie het nieuwe systeem nadelig is. Voor de recreatieve speler die slechts één of twee tafels op hetzelfde moment spelen is de nieuwe regel juist een stuk voordeliger. In het nieuwe systeem krijgt de speler die het meeste geld in pot heeft gestoken ook de meeste VIP Points en krijgen spelers die aleen de blind hebben betaal en daarna hebben gefold maar een klein gedeelte van de te verdelen VIP Points. Kijk voor alle infom op de sit van Titan Poker.

 

Tagged with: