Vanessa Selbst dringt door tot GPI top 5

March 9, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vanessa Selbst is de top 5 van de Global Poker Index binnengedrongen. De afgelopen weken was er weinig verandering in de GPI ranglijst, maar afgelopen week werden de resultaten van het European Poker Tour event van Kopenhagen en de resultaten van LA Poker Classic verrekend voor de GPI. Dit had gevolgen voor zo ongeveer de volledige top 300, hoewel Jason Mercier nog steeds de nummer 1 positie in handen heeft die hij een aantal weken geleden van Eric Seidel wist over te nemen. Naast Vanessa Selbst deed ook Jonathan Duhamel goede zaken voor zijn positie op de GPI.

Vanessa Selbst wist de top 5 van de GPI te bereiken door haar goede resultaten tijdens de LAPT. Zij wist het $5.100 No Limit Texas Holdem event te winnen nadat zij de heads up wist te winnen van voormalig WSOP Main Event winnaar Jonathan Duhamel. Met de winst voegde Selbst 143.1 punten toe aan haar totaal en neemt zij nu dus de vijfde plaats in op de GPI ranglijst.

Ook Duhamel deed geen slechte zaken door het bereiken van de tweede plaats van dit event. Dankzij de 40 punten die hij door zijn tweede plaats verdiende heeft Duhamel voor de tweede keer weten door te dringen tot de top 10 van de GPI ranglijst. De prestatie van Duhamel is extra indrukwekkend als je bedenkt dat hij voor het begin van het PokerStars Caribbean Adventure begin januari nog op de 82ste plaats van de ranglijst te vinden was.

Doordat Duhamel begin dit jaar tot vier keer toe in de prijzen wist te vallen bij High roller toernooien deed hij erg goede zaken voor zichzelf voorde GPI ranglijst en de laatste weken blijft hij een stabiele factor in het internationale toernooi schema. De komende weken staan er weer een aantal grote toernooien op het programma, waaronder bijvoorbeeld het WPT event van Wenen dat begin april zal worden gehouden. De kans is dus groot dat er over een maand weer grote verschuivingen in de GPI te bemerken zullen zijn.

Tagged with: