De gevaarlijke Limit Holdem eind bluf

March 12, 2012 Posted in Poker Tips by

Dat Limit Holdem en No Limit Holdem eigenlijk twee verschillende spelletjes zijn, is voor de meeste poker spelers geen geheim. Doordat de hoogte van je best gelimiteerd is en je niet all in kan gaan bij Limit Holdem is het veel moeilijker om je tegenspelers onder druk te zetten hun hand te folden. Toch zijn er een hoop spelers die nog steeds No Limit trucs uit proberen te halen tijdens Limit games. Daarom kijken we deze week in het kader van poker tips naar de eind bluf en dan met name de grote fout die hier vaak mee gemaakt wordt bij een Limit Holdem game.

Bluffen werkt bij Limit Holdem heel anders dan bij No Limit Holden. Waar je bij No Limit games je tegenstander flink aan het denken kunt zetten met een flinke bet of misschien zelfs een all in, is het bij Limit games veel moeilijker om je tegenstander onder druk te zetten. Soms lukt het je misschien op de river om een tegenstander uit een pot te bluffen omdat er dan geen mogelijkheid is om een verbetering van zijn hand na te jagen, maar in veel gevallen zal zelfs dan je tegenstander door de goede pot odds bijna verplicht zijn om toch te callen.

Bluffen wordt dan ook weinig gedaan tijdens Limit Holdem games, alhoewel alle spelers weten dat ze eens in de zoveel tijd wel een bluf moeten maken. Veel spelers die gewent zijn om No Limit te spelen maken vaak veel gebruik van blufs, zij vergeten alleen dat dit bij Limit games vaker geld zal kosten dan opleveren omdat spelers veel langer door zullen callen en veel vaker op een draw zullen spelen.

Eéén van de grootste fouten die vaak door No Limit spelers tijdens Limit games wordt gemaakt is de eind bluf. Iedereen zit weleens in een pot waarin ze een beetje een rare call hebben gemaakt, misschien zelfs uit positie. En af en toe besluit je om een bluf te zetten en wellicht heb je zelfs een draw gemaakt. Bij een No Limit game is het meer dan mogelijk om op de river te proberen een flinke bet te zetten om daarmee je tegenstander uit de pot te betten. Pas hier echter mee op bij Limit Holdem. In veel gevallen zal je tegenstander je alleen al vanwege de pot odds gewoon callen. dus, als je niks hebt gehit, maak dan ook geen bluf op de river om de pot op te pikken, in de meeste gevallen zal je worden gecalld.

Tagged with: