Online poker in Europa blijft groeien

March 16, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Elk jaar verschijnen rond deze tijd de cijfers met betrekking tot het internationale gebruik van online kansspelen en dat levert altijd buitenlands poker nieuws op. Zeker dit jaar werd er uitgekeken naar deze cijfers, omdat alle gebeurtenissen in de Verenigde Staten als gevolg van de acties van de Amerikaanse justitie op Black Friday zeker hun effect moeten hebben gehad op de internationale online gaming markt. Als gevolg van Black Friday is het aantal Amerikaanse spelers at gebruik maakt van online kansspelen drastisch gedaald. In Europa is echter een andere trend waarneembaar. Met name het gebruik van online poker rooms is enorm toegenomen in Europa in het afgelopen jaar.

In Noorwegen is online poker met 28% van het marktaandeel zelfs de meest gebruikte vorm van kansspelen, zelfs populairder dan sport weddenschappen en lotto. Een andere opvallende ontwikkeling is dat Italië de plaats van Engeland heeft ingenomen als het Europese land met het grootste online poker netwerk. Nergens in Europa wordt zoveel online poker gespeeld als in Italië.

In Italië zijn de wetten rond online kansspelen eind 2010 versoepeld. Tot vorig jaar mochten Italianen alleen deelnemen aan online poker toernooien. Inmiddels mogen de Italianen ook spelen op Italiaanse cash game tafels. Italiaanse spelers mogen volgens de wet alleen spelen op speciale Italiaanse poker sites, zoals bijvoorbeeld PokerStars.it.

De Italiaanse regering heft de belasting direct op deze Italiaanse poker sites en laat zo de winsten van de spelers met rust. Het grote merendeel van de Italiaanse spelers speelt ook op de speciale Italiaanse sites, hoewel een klein gedeelte volgens de cijfers ook actief is op internationale sites die niet onder de Italiaanse wetgeving vallen. Er zijn in het afgelopen jaar meerdere Europese landen die de wetten op dezelfde manier hebben aangepast als in Italië, ook in Nederland zijn plannen op de online kansspel wetgeving op dezelfde manier aan te gaan passen. Het kan echter nog wel een tijdje duren voordat deze wetgeving ook in Nederland ingevoerd zal gaan worden.

Tagged with: