Kroongetuige Black Friday gaat eindelijk getuigen

March 24, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Over een paar dagen is het precies een jaar geleden dat de online poker wereld werd opgeschrikt door de invallen die door het Amerikaanse ministerie van justitie werden gedaan bij PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker op een dag die al vrij snel bekend kwam te staan als Black Friday. De laatste paar maanden was er weinig poker nieuws te melden van het Black Friday front, maar komende week gaat de rechtszaak van start tegen Chad Elie en Joe Campos, twee verdachten in het Blaqck Friday proces. Tijdens dit proces zal het ook de eerste keer zijn dat de kroongetuige door wie het hele zaakje is gaan rollen, Daniel Tzvetkoff, zal getuigen in de rechtszaal.

De twee mannen die volgende week terecht zullen staan hebben actief meegewerkt aan de fraude rond de drie online poker sites. Elie was werkzaam voor alledrie de getroffen poker sites en was daar één van de verantwoordelijken voor de financiële afhandeling. Campos was directeur van de SunFirst Bank in Utah. Deze bank faciliteerde de illegale transacties tussen de poker sites en de spelers met een account bij de sites.

Tijdens de rechtszaak die begin volgende week van start zal gaan zal ook voor het eerst de kroongetuige van de Amerikaanse justitie zijn getuigenis gaan geven. Door de bekentenis van Daniel Tzvetkoff is het balletje gaan rollen dat uiteindelijk leidde tot Black Friday. Tzvetkoff is een Australiër die in de Verenigde Staten een bedrijf had dat illegale betalingen regelde voor verschillende online poker sites die actief waren in de Verenigde Staten.

In 2010 werd Tzvetkoff gearresteerd in Las Vegas op verdenking van verschillende feiten. Tzvetkoff kon een gevangenisstraf van 75 tegenmoet zien en besloot eieren voor zijn geld te kiezen en een boekje open te doen over de illegale handelingen van de online poker sites die in de Verenigde Staten actief waren. Naast zijn bekentenis beloofde Tzvetkoff volledige medewerking met de Amerikaanse justitie op voorwaarde dat zijn straf kwijtgescholden zou worden.

In het kader van de samenwerking overhandigde Tzvetkoff meer dan 90.000 documenten aan de Amerikaanse justitie om de zaak te helpen. De twee verdachten die komende week terecht staan worden verdacht van verschillende feiten en kunnen een celstraf van enkele tientallen jaren tegenmoet zien als zij veroordeeld zullen gaan worden.

Tagged with: