Black Friday verdachte sluit deal met justitie

March 29, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Nog maar een paar dagen gelden werd bekendgemaakt daat de kroongetuige in de fraude zaak als gevolg van Black Friday volgende week eindelijk zijn getuigenis af zou geven in de rechtbank, tijdens de rechtszaak tegen bankier Joe Campos en Financieel deskundige Chad Elie. Met de rechtszaak en de geruigenis van Daniel Tzvetkoff in het vooruitzicht, heeft één van de twee verdachten die binnenkort terecht zullen staan, Chad Elie een deal gesloten met de Amerikaanse justitie, om zo onder een gevangenisstraf van mogelijk tientallen jaren uit te komen. In uil voor strafvermindering heeft Elie nu een bekentenis afgelegd.

De rechtszaak tegen Chad Elie zou op 9 april van start gaan. Elie wordt verdachten van negen verschillende zaken, waaronder bank fraude, samenzwering en het overtreden van de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act die werd ingevoerd door George Bush en online kansspelen en online poker illegaal maakte in de Verenigde Staten. Als Elie voor alle zaken ook daadwerkelijk veroordeeld zou worden, zou hij een celstraf van maximaal 85 jaar tegenmoet kunnen zien.

Nu deze week bekend is geworden dat zijn voormalig zakenpartner en collega Daniel Tzvetkoff tegen hem zal gaan getuigen in de rechtszaak, besloot Elie de spreekwoordelijke eieren voor zijn geld te kiezen en net als Tzvetkoff en deal te sluiten met het Openbaar Ministerie. In ruil voor zijn volledige medewerking wordt Elie’s straf verlaagt naar een half jaar tot een jaar gevangenis. Op 3 oktobe zal de definitieve uitspraak in de zaak tegen Elie zijn en dan zal hij weten hoe lang hij op kosten van de staat mag gaan logeren.

Elie zou eigenlijk tegelijk met John Campos terecht staan. Campos was een bankdirecteur die van ongveer dezelfde zaken wordt verdacht als Elie en dus ook een lang verblijf in de gevangenis tegenmoet kan zien als hij wordt veroordeeld. Tot op heden heeft Campos nog geen deal gesloten met het openbaar Ministerie, maar er zijn wel gesprekken gaande tussen de beide partijen. De kans is dus groot dat ook Campos nog voor het begin van de rechtszaak op 9 april een deal zal sluiten met justitie.

Tagged with: