Fast Poker en Zoom Poker tips

April 6, 2012 Posted in Poker Tips by

Nu steeds meer online poker rooms komen met hun eigen variatie op Rush Poker, is het misschien slim om wat poker tips te geven voor deze snelle vorm van online poker. In de afgelopen twee weken zijn zowel PokerStars als Unibet Poker met hun eigen variant gekomen op het Rush Poker systeem dat door Full Tilt Poker werd geïntroduceerd net voordat de site failliet ging. Of je nu aan de Fast Poker tafels van Unibet Poker speelt of de Zoom Poker tafels van PokerStars, het principe blijft hetzelfde. Het spel gaat een stuk sneller dan aan een normale tafel.

Als je je inschrijft voor een dergelijke tafel wordt je in een poule met een paar honderd spelers geplaatst. In plaats van dat je na elke hand nieuwe kaarten krijgt, wordt je nu telkens als je fold meteen naar een andere tafel geplaatst. Je zit dus steeds met andere mensen aan een tafel en dit heeft natuurlijk invloed op je spel. Doordat je meteen nadat je fold naar een andere tafel wordt geplaatst speel je al snel zo’n 300 handen per uur in plaats van de ongeveer 80 die je normaal per uur speelt.

Een groot gevaar bij dit soort tafels is dat spelers een stuk tighter gaan spelen dan normaal en dit is niet aan te raden. Ook al krijg je snel weer een nieuwe hand als je fold en zal je dus meer goede handen in een uur treffen, je betaald wel elke keer de blinds, dus als je alleen wacht op goede handen eten de blinds langzaam maar zeker je stack weg en ook dit gaat natuurlijk sneller aan Zoom en Fast Poker tafels.

Het is daarom aan te raden om af en toe in een latere postie ook eens te raisen met een matige hand, zoals bijvoorbeeld suited connectors, en zo de blinds op te pikken. Als je echter een three bet voor je kiezen krijgt, pas dan wel extra op aan dit soort tafels, want je tegenspelers zullen minder snel een three bet maken met een matige hand als zij meteen nadat zij folden misschien wel een veel betere hand krijgen.

Aangezien je constant naar een andere tafel met andere spelers wordt geplaatst is je table image eigenlijk niet van belang bij een Zoom of Fast Poker tafel. Maak hier dus gebruik van. Als je een keer een pocket paar slow played, kan je dat de hand erop best nogeens doen. Niemand aan tafel zal weten dat je het de hand daarvoor ook al deed. Hetzelfde geld voor het stelen van de blinds met marginale handen.

Tagged with: