Belg wint Irish Open

April 10, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De Belgische Lock Poker prof Kevin Vandersmissen verraste gister vriend en vijand door na een spectaculaire finale tafel het No Limit Texas Holdem Main Event van het Irish Open poker kampioenschap op zijn naam te zetten. Toen de finale tafel begon had Vendersmissen de laagste stack, op grote afstand van de twee leidende stacks, maar vocht zich dapper terug en had een paar keer ook het geluk aan zijn zijde staan. Het was alles behalve een makkelijke overwinning voor de Belg, maar uiteindelijk was hioj de enige die nog stond na één van de spectaculairste finale tafels dit jaar. Met zijn overwinning wint Vandersmissen niet alleen de Irish Open titel, maar ook €420.000 prijzengeld

De afgelopen dagen was het Burlington hotel in de Ierse hoofdstad Dublin het decor voor de Irish Open poker kampioenschappen. In totaal schreven 502 spelers zich in om een gooi te doen naar de man Event titel. Na vier dagen spelen waren er nog negen spelers over die het tegen elkaar op zouden gaan nemen aan de finale tafel om uit te vechten wie de Irish open titel van 2012 op zou kunnen eisen.

Aan het begin van de finale tafel had Vandersmissen met 492.ooo chips net genoeg om 20 keer de big blind te kunnen te betalen. Dit terwijl de twee hoogste stacks rond de twee miljoen chips hadden en de nummer 3 en 4 rond de anderhalf miljoen chips hadden.

De actie begon eigenlijk meteen al goed. In de vijfde hand van de finale tafel vond er al een dubbele knock out plaats. Na een raise van de nummer drie stack van de Duitser Thomas Beer gingen beide blinds all in met respectievelijk AK en QQ. Beiden werden zij gecalld door de AA van Beer, die de pot ook won en meteen twee spelers, waaronder Andy Black, van tafel speelde.

Kort daarna wist ook Vandersmissen te dubbelen en vanaf dat moment was er eigenlijk geen stoppen meer aan. De Belg leek elke hand waar hij in zat wel te hitten en het duurde dan ook niet lang voordat Vandersmissen met de chip lead heads up kwam tegen Beer. In de laatste hand was de trip negens van de Belg te hoog voor de AK van de Duitser en wist Vandersmissen na een bizarre finale tafel de Irish Open titel op zijn naam te zetten.

Tagged with: