Jake Cody lanceert poker blog

April 13, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Jake Cody is de afgelopen paar jaar flink aan de weg aan het timmeren en nu heeft Cody dan ook een eigen poker blog geopend op jakecodypoker.com. De 22-jarige Engelse poker speler is één van de grootste poker talenten van de afgelopen jaren. In juni vorig jaar was hij met zijn 21 jaar de jongste speler die de poker Triple Crown op zijn naam wist te zetten en eind vorig jaar werd hij dan eindelijk gestrikt voor een sponsor contract bij één van de grote online poker rooms. Zeker na het behalen van de Triple Crown stonden de sponsors voor hem in de rij. Uiteindelijk besloot Cody te tekenen bij Team PKR.

Cody en PKR Poker hebben meer gemeen dan je misschien zou denken. Beide zijn nog niet heel erg lang actief in de poker wereld, maar beide hebben wel in korte tijd heel wat weten te presteren en zijn in korte tijd klinkende namen in de internationale online en offline poker wereld geworden. Het is dus eigenlijk niet zo vreemd dat Cody uiteindelijk voor een PKR sponsoring koos.

Zoals Cody schrijft op zijn blog heeft hij de afgelopen paar jaar een bizarre tijd gehad. Eigenlijk vanuit het niets won Cody in 2010 het EPT Main Event van Deauville, waarmee hij met iets meer dan een miljoen dollar zijn grootste cash tot nu toe maakt. Inmiddels heeft hij zijn totale toernooi winst uitgebouwd tot meer dan drie miljoen dollar. In juni vorig jaar wist Cody zelfs als jongste speler ooit de Triple Crown te winnen. Dit houdt in dat Cody zowel een EPT als een WPT en een WSOP titel op zijn naam heeft weten te zetten.

Op het moment dat Cody de Triple Crown behaalde waren er slechts twee spelers die hem voor waren gegaan, namelijk Gavin Griffin en Roland de Wolfe. Een paar maanden na Cody wist ook Bertrand “ElkY” Grospellier de Triple Crown te behalen. Cody maakt dus deel uit van een select groepje van vier spelers.

 

Tagged with: