Rebuy toernooi tips

April 14, 2012 Posted in Poker Tips by

In het kader van de wekelijkse poker tips zullen we deze keer eens kijken naar het spelen van een rebuy toernooi. Aangezien je bij een rebuy toernooi een nieuwe stack kan kopen op het moment dat je al je chips kwijt bent, kan dit dus een stuk meer geld gaan kosten dan een freeze out toernooi, waar je maar één stack krijgt en je het toernooi moet verlaten op het moment dat al je chips op zijn. Zorg er voor dat je voordat je aan een rebuy toernooi begint voor jezelf beslist hoeveel je maximaal wil investeren in rebuys. Hou je het bij je ene buy in of zorg je dat je tot wel 40 keer kan rebuyen?

De beslissing is aan jou. Maar als je van plan bent om geen enkele rebuy te doen, dan kun je jezelf misschien beter inschrijven voor een freeze out toernooi. Andere spelers hebben dan een groot voordeel op je omdat je niet makkelijk all in kan gaan met maar één buy in. Aan de andere kant is het ook zo dat je niet belachelijk veel rebuys moet gaan doen. hoe meer rebuys je doet, hoe hoger je zal moeten eindigen om je inzet ook weer goed te kunnen maken. Zorg er dus voor dat je weet hoeveel je verdient met welke plaats om zo een inschatting te kunnen maken hoeveel rebuys het nog rendabel maken.

Een rebuy toernooi kan een mogelijkheid zijn om veel chips bij elkaar te spelen. Veel spelers die mee doen aan rebuy toernooien gaan zowat constant all in. Als je er een beetje een conservatieve speelstijl op nahoudt, kun je flink profiteren van dit soort splers. Call eens met een marginale hand als je in positie zit om te kijken hoe de flop valt. Als je een monster hand oppakt, raise dan altijd, de kans is groot dat je tegenstander all in zal schuiven en je dus de kans hebt om een grote pot te winnen. Zeker als de rebuy periode bijna over is zullen de mensen met een lage stack veel all in gaan om een goede stack over te kunnen houden aan het eind van de rebuy periode. Maak hier gebruik van.

 

Tagged with: