Capaciteit EPT Main Event Berlijn vergroot

April 15, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Morgen gaat het Main Event van het het EPT in Berlijn van start. Vorig jaar waren er wat problemen met de plaatsing van het grote aantal spelers dat zich had ingeschreven voor het Main Event. De organisatie van de European Poker Tour had er niet op gerekend dat het Main Event in Berlijn zo’n groot aatal spelers zou trekken. Om vergelijkbare problemen dit jaar te voorkomen is er voor gekozen om het aantal beschikbare plaatsen dit jaar te vergroten. Daarom is er voor gekozen om morgen het Main Event te laten starten op niet één, maar op twee locaties.

Met de toevoeging van een tweede locatie voor het Main Event ziet het ernaar uit dat het EPT van Berlijn het grooste live poker toernooi gaat worden dat ooit in Europa georganiseerd is. Vooralsnog lijkt het er in elk geval op dat dit  record gehaald gaat worden, zeker als we kijken naar het aantal deelnemers van vorig jaar en het enorme aantal online qualifiers dat zich nu al gekwalificeerd heeft voor het Main Event.

Vorig jaar kende het Main Event van Berlijn een ongekend groot aantal inschrijvingen. Maar liefst 773 spelers schreven zich vorig jaar in voor het Main Event, dat werd gewonnen door de Canadees Dan Willonofski, die daarmee $1.174.143 binnen wist te slepen. Door het grote aantal aanmeldingen kwam de organisatie in de problemen met de tafel indeling en moesten sommige spelers lang in de rij staan voordat zij eindelijk een tafel kregen toegewezen.

Dit jaar verwacht men een nog grotere opkomst dan vorig jaar. Eind vorige week hadden zich al meer 170 spelers gekwalificeerd voor het Main Event via de online satellites van PokerStars en dit weekend zullen daar nog verschillende spelers bij gekomen zijn. Om de enorme toeloop te kunnen verwerken is ervoor gekozen om een extra locatie aan het Main Event toe te voegen. Het Main Event vindt nu niet alleen plaats in de Spielbank, maar ook in het Grand Hyatt, dat op zo’n 20 meter van de Spielbank gevestigd is. Hierdoor heeft het toernooi plaats voor in totaal 1.300 spelers. Ook als dit aantal niet wordt gehaald zal het EPT van Berlijn zeer waarschijnlijk de boeken in gaan als het grootste Europese live poker toernooi tot nu toe.

Tagged with: