Weer Deense winst bij WPT Wenen

April 16, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Het is een drukke tijd in het internationale poker toernooi circuit. Vandaag gaat het Main Event van het European Poker Tour in Berlijn van start, terwijl laat gister avond de beslissing viel in het WPT Main Event van Wenen. Voor de zoveelste keer won een Deense speler een groot internationaal toernooi. Deze keer was het de Deense online qualifier Morten Christensen die te sterk bleek voor de rest van het Weense veld en er met de winst en het geld vandoor ging. Met de winst van Christensen zijn er dit jaar al vier grote internationale poker toernooien gewonnen door Deense spelers en het jaar is nog niet half om.

De Deense overwinningen begonnen met de winst van Mickey Petersen die in februari de thuiswedstrijd tijdens het EPT van Kopenhagen won. Vervolgens won een maand erop, in maart, Frederik Jensen het EPT Main Event van Madrid. En recentelijk won Jannick Wrang nog het EPT van Campione. Nu is daar dus een vierde Deense titel bijgekomen met de winst van Morten Christensen tijdens het WPT event van Wenen.

Christensen wist zijn plaats voor het WPT in Wenen te bemachtigen via een online kwalificatie toernooi en deed het vanaf het begin af aan erg goed. Op dag 2 pakte hij de chip lead en tijdens dag 3 was hij de eerste speler die meer dan een miljoen chips bij elkaar wist te spelen. Vanaf dag 2 was Christensen eigenlijk de hele tijd terug te vinden in de lijst met de tien grootste stacks. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Christensen uiteindelijk ook aan de finale tafel plaats mocht gaan nemen.

Ook aan de finale tafel ging het Christensen voor de wind. Enkele van zijn tegenspelers hadden enorme suck outs, maar  Christensen wist elke keer net goed weg te komen tijdens gevaarlijke situaties. Uiteindelijk won de Deen de heads up doordat zijn A8 standhield tegen de K8 van Konstantin Kolonko. Met zijn overwinning sleepte Christensen $410.519 binnen. Nu is het afwachten of ook het EPT van Berlijn gewonnen gaat worden door een Deen.

Tagged with: