Poker roman over Superuser schandaal

April 19, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De afgelopen jaren word de markt overspoelt met poker boeken. Het gaat dan vooral over boeken waarin bekende poker spelers hun strategieën uit de doeken doen of andere poker handboeken. Veel minder vaak komen er romans uit die handelen over de poker wereld. Nu is er echter een spannend boek uitgekomen dat losjes is gebaseerd op één van de grootste online poker chandalen van de afgelopen jaren, het Superuser schandaal. Het boek draagt de naam `The Superuser` en is op het moment alleen nog maar in het Engels te verkrijgen en is te bestellen bij Amazon in zowel hard copy als E/book versie.

Het boek is gebaseerd op het Superuser schandaal waardoor Ultimate Bet en het inmiddels failliete Absolute Poker getroffen werden. Iemand die werkzaam was voor beide bedrijven bleek software te hebben waardoor het voor hem mogelijk was om de hole cards van zijn tegenstanders te zien en daardoor duizenden dollars van zijn tegenstander wist te ontfutselen.

De hoofdpersoon van het boek is een voormalig agent en poker prof die zelf na een klein schandaal niet meer welkom is aan de poker tafels. Hij wordt ingehuurt door een online speler die meent dat iemand vals heeft gepeeld en hem op die manier van veel geld heeft beroofd.  Hij vermoed dat er een Supeuser actief is die de hole cards van zijn tegenstanders kan zien.

Dit vermoeden wrdt nog meer bevestigd door de plotselinge en mysterieuze moord op de directeur van de fitieve online poker operator Poker Ocean. Deze moord zou zijn gepleegd om het schandaal rond de superuser in de doofpot te stoppen.

Wat volgt is een spannende zoektocht naar de dader van de moord en het ontmaskeren van het complot achter de superuser. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in Las Vegas, maar ook de politiek in Washington blijkt wat te maken te hebben met de zaak. Alleen al om het feit dat er zo weinig romans over poker worden geschreven is dit boek de moeite waard voor de poker fan, maar het boek is spannend genoeg om ook mensen die niets met poker hebben van begin tot eind te boeien.

Tagged with: