De slechtste move in poker

April 23, 2012 Posted in Poker Tips by

Op deze plaats proberen we je eens in de zoveel dagen wat poker tips te geven. Natuurlijk kijken we dan eigenlijk altijd naar de juiste moves om te maken tijdens een spelletje poker. Laten we deze keer eens aandacht besteden aan wat misschien wel de aller slechtste move is om te maken in poker, de min-check-raise. De check-raise is een veel gebruikt en erg goed wapen aan de poker tafel. Als je een goede hand hebt is het soms goed spel om alleen te checken in de hoop dat iemand anders een bet zal maken, waarop je dan over deze speler heen kunt gaan met een flinke raise om de pot meteen op te pikken of de pot in elk geval flink te spekken.

Er is dus absoluut niets mis met de check-raise, alhoewel sommige spelers deze move soms op de verkeerde momenten gebruiken, maar daar hebben we het op het moment even niet over. Ook al is de check-raise een goed en veelgebruikt wapen, de min-check-raise is hoogst waarschijnlijk de slechtste move ooit bedacht. Bij een min-check-raise doet een speler een check-raise, maar raist deze speler met de minimale raise die mogelijk is.

Er zijn in principe twee redenen waarom spelers een min-check-raise kunnen doen. De eerste is omdat zij een monster hand hebben en op die manier nog wat extra geld in de pot willen hebben. De andere rede is dat de speler een draw heeft en geen idee heeft hoe hij of zij deze goed moet spelen.

Het eerste geval is nog mee te leven. Misschien is dit de enige manier om nog wat extra geld uit een goede hand te slepen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer zo dat als de tegenstander callt, hij waarschijnlijk wel een redelijke hand zal hebben en dus waarschijnlijk ook een grotere bet zou hebben gecalld, waardoor je dus nog meer had kunnen winnen.

Het tweede geval is nooit goed te keuren. In dat geval probeer je een soort semi-bluf te maken, maar dan totaal verkeerd. Het hele idee van een semi bluf is niet om zoveel mogelijk geld in de pot te krijgen, maar proberen de pot meteen op te pikken en nog een redelijke hand achter de hand te hebben voor als je tegenstander callt. Deze functie van de semi bluf gaat natuurlijk volledig verloren met een min-check-raise. Je tegenstander zal in bijna alle gevallen callen en dan zit je met een hand die nog gemaakt moet worden. Vermijd dus de min-check-raise. Maak een goede raise of fold, maar geen halfslachtig spel.

Tagged with: