De twee gevaren van slow playen

May 8, 2012 Posted in Poker Tips by

Het is weer eens tijd voor wat poker tips. Deze keer zullen we eens kijken naar de twee gevaren van slow playen. Hoewel slow playen in sommige gevallen een goede beslissing kan zijn, is dit in de meeste gevallen niet het geval. Bij slow playen duiken vaak twee gevaren op. Eén van de twee is redelijk voor de hand liggend en de meeste spelers zijn hier wel van op de hoogte, maar er is een tweede gevaar aan slow playen dat door veel spelers over het hoofd wordt gezien en dit kan het verschil uit maken tussen het winnen van een kleine pot en het binnenslepen van een grote pot.

Het meest voor de hand liggende gevaar van slow playen is natuurlijk dat je de tegenstander niet goedkoop een volgende kaart wil laten zien en zo dus het risico loopt dat je hand wordt verslagen. Dit gevaar van slow playen is iets dat de meeste spelers wel weten, maar ook af en toe vergeten wordt. Als je hebt gehit op de flop, waarom zou je geen bet zetten en de pot meteen op proberen te pikken?

De tweede rede waarom slow playen in de meeste gevallen niet aan te raden is, is dat je vaak een grotere pot op kunt pikken als je wel een raise maakt. Laten we hiervoor even een voorbeeld geven om dit duidelijker te maken. Stel dat je in een late positie zit met twee achten en een speler voor je raiset en je besluit te callen met je pocket pair. Vervolgens komt de flop met Q-8-2, waarvan twee harten. De raiser besluit een vervolg raise te doen.

Niet alleen is het in dit geval beter om een re-raise te maken vanwege de twee harten op de flop, maar ook om zeveel mogelijk geld uit de pot te trekken. Als je tegenstander twee boeren of tienen heeft zal hij waarschijnlijk folden bij een raise van je, maar je zou waarschijnlijk toch niet meer geld uit de pot hebben gehaald. Mocht je tegenspeler echter AQ hebben en dus zijn Q gehit, dan is de kans groot dat hij zal callen of misschien zelfs zal raisen om te zorgen dat jij geen flush zal maken. In dat geval pik je dus veel meer geld op in een pot die anders wellicht erg klein zou zijn gebleven.

Tagged with: