Meningen over Black Friday in nieuwe Stacked Magazine

May 11, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De nieuwe editie van het huis magazine van PKR, Stacked Magazine is uit en ook deze keer staat Stacked weer vol met interessante artikelen over online poker en alles wat daarmee samenhangt. In deze editie staat ook een interview met een aantal bekende poker profs over de gevolgen die Black Friday voor hen persoonlijk heeft gehad. Stacked Magazine is een eigen blad van PKR Poker en is exclusief via deze site verkrijgbaar. Op de site van PKR zijn pdf bestanden te vinden van alle uitgavens van Stacked en alle premium leden van PKR Poker krijgen elke keer een hard copy editie van Stacked thuis gestuurd als de nieuwe editie uit is.

In de nieuwe editie van stacked staat een artikel met de titel “Rise and Fall of the Super Pro”. In dit artikel worden verschillende grote internationale poker profs gevraagd naar de gevolgen die Black Friday op hun persoonlijke carrière heeft gehad. De spelers die worden geïnterviewd zijn: Daniel Negranu, Joe Hachem, Mike Matusow en Brian Rast.

Het artikel is erg boeiend en geeft eindelijk inzicht in de persoonlijke gevolgen van Black Friday. Dat Black Friday grote gevolgen had voor de online poker rooms zelf is alom bekend, maar er is nooit veel inzicht gekomen in de gevolgen van Black friday voor de individuele poker profs. Sommige spelers, zoals Joe Hachem, hebben eigenlijk weinig last gehad van Black Friday. Hachem woont in Australië en had geen Full Tilt of Absolute Poker account, dus voor hem zijn de gevolgen erg klein.

Anders ligt het met de Amerikaanse spelers uit het stuk. Hoewel Daniel Negreanu van oorsprong Canadees is, woonde en werkte hij al jaren in de Verenigde Staten. Sinds Black Friday is hij echter weer naar Canada verhuist en heeft daar zijn poker carrière voortgezet. De twee spelers die het meeste last hebben gehad van Black Friday zijn Matusow en Rast.

Matusow had een contract met Full Tilt en ook een hoop geld op de site staan, nu moet hij het dus zonder contract stellen is hij weer aangewezen op de live cash games voor zijn inkomsten. Rast had geen contract en was een echte online speler. Hij moest zich ineens omscholen tot live speler, maar niet zonder succes, want vorig jaar won hij meteen twee WSOP Bracelets, waaronder die voor het $50.000 Player Championship.

 

Tagged with: