Tom Dwan wint waarschijnlijk grootste pot ooit

May 12, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het is de laatste tijd een beetje stiller geweest rond Tom “Durrrr” Dwan dan gebruikelijk. Normaal gesproken haal Dwan regelmatig het poker nieuws, maar behalve de aankondiging om aan het Big One for One drop toernooi mee te gaan doen was er de laatste tijd niet belachelijk veel te melden rond de jonge Amerikaanse prof. Dwan heeft de laatste maanden ook aan bijna geen enkel live toernooi deelgenomen en zich voor al gericht op high stakes cash games, wat toch zeker één van de specialiteiten is van Dwan. Maar dat hij goed is in high stakes cash games, is niet de reden waarom hij de laatste tijd minder toernooien speelt.

Net als veel spelers ondervindt ook Tom Dwan de gevolgen van Black Friday aan den lijve. Net als bijvoorbeeld Mike Matusow en Phil Ivey, had ook Tom Dwan een sponsor contract van Full Tilt Poker. Als direct gevolg van Black Friday is Full Tilt, zoals de meeste mensen wel weten, failliet gegaan en zitten deze spelers nu dus zonder sponsor. Hierdoor moeten zij de toernooi buy ins zelf gaan betalen en als je dan net als Dwan ook goed uit de voeten kunt aan de high stakes cash games, waar uiteindelijk misschien nog wel meer geld te verdienen is dan tijdens de toernooien.

De afgelopen dagen was Dwan actief aan de high stakes tafels in de Chinese stad Macau en wist daar de grootste pot die ooit in poker werd gespeeld, voor zover bekend is dan, te winnen. Het ging om een pot in een game met een rijke Chinese zakenman tijdens The Big Game van de poker King Club van het Star World Hotel in Macau. Alleen de blinds bedroegen al ongeveer $1.300 en $2.600.

Op een bepaald moment raapte Dwan A-10 op tegen de A-2 van zijn tegenstander en maakten beiden two pair op toen de flop kwam met A-10-2. Er werd door beide spelers flink gebet en uiteindelijk won Dwan een pot van maar liefst 3,86 miljoen dollar met die ene hand. daarmee is hoogst waarschijnlijk een nieuw record gezet.

Tagged with: