Online poker tells

May 16, 2012 Posted in Poker Tips by

Als je het hebt over poker tells, dan denken de meeste mensen menteen aan trillende handen of het draaien van een koekje zoals in de film Rounders. Hoewel dit soort tells wel degelijk voorkomen, hebben online spelers hier natuurlijk helemaal niets aan. als je online speelt zie je niets van de lichamelijke tics van je tegenspelers. Misschien zit er wel iemand aan tafel die altijd begint te fluiten als hij de nuts heeft, je zal het nooit weten. Tegelijkertijd is dat natuurlijk ook de charme van online poker. Je kan schelden naar het scherm en roepen welke kaarten je hebt zonder dat iemand het kan horen. Toch kent online poker wel degelijk ook bepaalde tells.

Online poker tells zijn er natuurlijk niet belachelijk veel, maar met name net voor dat je aan tafel gaat is er vaak nog wel wat informatie te verzamelen over de spelers met wie je aan tafel komt. Natuurlijk zijn er ook tijdens het spel mogelijk bepaalde tells te ontdekken, door bepaald bet gedrag bijvoorbeeld, maar daar hebben we het nu niet over. Het gaat hier om tells die je aan de start van een game kunt spotten.

De eerste belangrijke tell werkt alleen bij cash games en heeft te maken met de buy in. Elke cash tafel heeft een minimum en maximum buy in. Ervaren spelers kiezen er meestal voor het maximum of in elk geval dicht bij dit bedrag in te kopen. Op die manier hebben zij een grote stack om te bluffen, semi-bluffen en bullyen. Meer onervaren spelers kopen vaak voor minder in om zo hun risico te verkleinen.

Een andere goede manier om er achter te komen of iemand een goede speler is, is door gebruik te maken van de optie om een speler te zoeken. de meeste online poker rooms hebben deze functie. Je voert de naam van een speler aan je tafel in en in de meeste gevallen kun je dan ook zien aan welke andere tafels deze speler nog meer zit. Als een speler veel tafels tegelijk aan het spelen is, is de kans groot dat het een prof is of in elk geval een erg goede speler, dus maak gebruik van de zoekfunctie.

 

Tagged with: