Wanneer niet semi bluffen

May 24, 2012 Posted in Poker Tips by

Het is, zoals inmiddels gebruikelijk si, weer tijd voor poer tips. Deze keer kijken we naar een veelgebruikt wapen aan de poker tafel, de semi bluf. Even voor mensen die niet weten wat een semi bluf is. Een semi bluf is eigenlijk een bluf, terwijl je wel kans hebt om nog iets te hitten, maar dit nog niet hebt gedaan. Inzetten op een flush draw of straight draw als je op de flop vier van de vijf kaarten voor een flush of straight hebt zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende vormen van semi blufs. Zoals bij de meeste moves die je kunt maken bij poker, is de timing van je semi bluf van groot belang.

Als je te vaak semi bluft, weten je tegenstanders meteen dat je op een draw zit. Als je weinig semi bluft, zullen je tegenstanders denken dat je een hit hebt en dus vaak folden, waardoor je de kans op een grote pot weggooit. Net als met alles in poker is het slim om hier een balans in te vinden. Wat die balans is hangt af van je eigen spel, maar look van het spel dat aan de tafel gespeeld wordt.

Stel dat je een flush draw hebt op de flop en je tegenstander heeft ook iets gemaakt, of het nu top pair of trips is, maakt niet zoveel uit. Veel spelers zullen een check raise doen met hun semi bluf in een dergelijke positie. Er zijn echter een paar problemen met deze manier van spelen. Als je dit altijd doet, weten je tegenstanders dat je waarschijnlijk op een draw zit en zullen dus daarnaar handelen. Daarbij is het niet nodig om te check raisen in dit geval. Als je tegenstander een hit heeft, zal hij toch niet folden op je check raise en hij zal je waarschijnlijk toch wel afbetalen als je je hand maakt, dus waarom zou je het risico lopen?

in dit geval is het dus veel beter om gewoon te callen en te zien wat de turn brengt. Je hebt dan meer informatie om je beslissing op te baseren. Je kunt besluiten te checken of raisen of wellicht folden zonder dat het al te veel extra geld heeft gekost. Daarbij is het als je nu een move maakt minder voor de hand liggend wat je hebt voor je tegenspeler.

Tagged with: