Opkomst eerste WSOP event valt tegen

May 29, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Het grootste en meest prestigieuze poker festival ter wereld is eindelijk weer van start gegaan. De komende weken zullen weer duizenden poker speler van over de wereld afreizen naar Las Vegas om deel te nemen aan één van de vele events van de World Series of Poker. Het eerste WSOP Bracelet event dat op het programma staat is een $1.500 No Limit Texas Holdem event dat gister begonnen is. Ondanks alle tamtam rond de WSOP van dit jaar, viel het aantal inschrijvingen voor dit eerste event een beetje tegen. In totaal schreven zich 2.101 spelers zich in voor dit event. Hoewel dit natuurlijk een mooi aantal is, is dit toch een stuk minder dan het aantal inschrijvingen dat hetzelfde toernooi vorig jaar had, toen schreven zich meer dan twee keer zoveel mensen zich in voor dit event.

Verschillende poker spelers maakte dan ook via Twitter opmerkingen over de lage opkomst dit jaar. Ondanks de relatief lage opkomst, is de totale prijzenpot toch nog zo’n 2,8 miljoen dollar, waarvan er voor de winnaar $517.725 te winnen is. De lage opkomst is helaas niet het enige dat niet geheel naar wens verliep tijdens de eerste dag van dit event. Er waren ook te weinig water koelers om alle deelnemers van water te kunnen voorzien tijdens het toernooi, dus wat dat betreft is de lage opkomst misschien zelfs een zege.

Een ander ding dat opviel tijdens deze eerste dag, was dat er twee spelers ontbraken in de lijst van voormalig WSOP winnaars. Elk jaar prijken er grote vlaggen met de afbeeldingen van alle spelers die het WSOP Main Event op hun naam hebben gezet. Dit jaar ontbreken echter de vlaggen van Russ Hamilton en Chris “Jesus” Fergeson. Beide spelers zijn verwikkeld in schandalen rond verschillende poker sites en waarschijnlijk is dat de rede waarom zij er niet tussen hangen, alhoewel dit niet officieel bevestigd is door de WSOP organisatie.

Toch was er ook goed nieuws te melden. Phil Ivey is terug op de WSOP na zijn boycot van vorig jaar, maar helaas moest hij al vrij snel het veld verlaten nadat zijn pocket tienen niet stand hielden tegen de J-10 van zijn tegenstander. Phil Helmuth wist wel de tweede dag te bereiken na een nogal wisselende dag voor hem. Hij zal dag twee beginnen met een stack die net iets boven het gemiddelde ligt.

Tagged with: