WSOP update

May 31, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De World Series of Poker is op het moment in volle gang in Las Vegas. De eerste Bracelets zijn vergeven en de Amerikaanse profs doen het opvallend goed. De meeste aandacht ging gister uit naar Mike Sexton die de mogelijkheid had om geschiedenis te schrijven tijdens het WSOP. Sexton was op dag 3 nog steeds in de race bij twee toernooien, het $3.000 buy in Heads Up Ni Limit Holdem / Pot Limit Omaha event en het $1.500 buy in Seven Card Stud Hi-Lo event. In beide toernooien stond Sexton er erg goed voor en hij zou de eerste speler kunnen worden die in twee toernooien op dezelfde dag weet te overleven.

elaas voor Sexton lukte hem dit niet. Hoewel hij nog steeds een goede stack heeft in het Seven Card Stud event, werd hij helaas verslagen in de heads up match tegen Andy Frankenberder. Het bleef lang spannend tussen Sexton en Frankenberger, maar uiteindelijk moest Sexton toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Gelukkig voor Sexton kon hij daarna zijn plaats bij het andere toernooi weer innemen en wist hij de dag in dit toernooi wel te overleven.

Gister werd er ook weer een Bracelet gewonnen, tijdens het $1.500 No Limit Holdem event om precies te zijn. De laatste 15 spelers vochten gister uit wie de finale tafel zou bereiken en wie er uiteindelijk met de Bracelet vandoor zou gaan. De profs deden het erg goed tijdens dit toernooi. Toen de finale tafel eenmaal werd bereikt, zaten er vijf bekende poker profs aan tafel, namelijk: Vanessa Selbst en Andrew Badecker, die beiden kans maakten op hun tweede Bracelet; JP Kelly, die zijn derde Bracelet zou kunnen winnen en Brent Hanks en Jacob Bazeley, die beiden kans maakten op hun de eerste Bracelet van hun carrière.

JP Kelly verliet de tafel al vrij snel op de achtste plaats. Nadat ook Vanessa Selbst en Badecker op de vierde en derde plaats het veld moesten ruimen, was het aan Hanks en Bazeley om te beslissen wie van hen hun eerste Bracelet zou gaan winnen. Na een spannende en lange Heads Up was het Hanks die uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam en het prijzengeld van $517.725 en de door hem felbegeerde eerste Bracelet mee naar huis kon nemen.

Tagged with: