Tips voor Sit & Go's met 6 personen

June 2, 2012 Posted in Poker Tips by

Zoals elke week, zullen we ook deze week weer pat poker tips geven. Deze week kijken we niet naar een bepaalde poker variatie, maar naar een bepaald type toernooi. Iedereen die zo af en toe online poker speelt kent de zogenaamde Sit & Go toernooien wel. Kleine toernooien met 8 tot 10 deelnemers, waarbij de top drie wordt uitbetaald. Deze toernooien zijn leuk om te spelen en lekker snel klaar, zodat je ze mooi even ergens tussendoor kan spelen of net voor het eten nog even snel een toernooitje kunt spelen. Er zijn echter ook Sit & Go’s met niet 8-10 plaatsen, maar slechts zes.

Sit & Go’s met zes spelers vragen om een iets andere benadering dan de Sit & Go’s met meerdere spelers; zeker als je een turbo toernooi speelt en de meeste Sit & Go’s van zes spelers zijn turbo toernooien tegenwoordig. Door het lage aantal spelers begin je eigenlijk meteen short handed en doordat de blinds snel omhoog gaan met turbo toernooien, zul je nog agressiever moeten gaan spelen.

Je zult dus je normale spel enigszins aan moeten gaan passen voor dergelijke toernooien. Het belangrijkste en eerste dat je zult moeten doen, is je criteria voor je speel handen wat te versoepelen, zoals je ook zou doen als je bij een normaal toernooi short handed zou komen. Dit betekend niet dat je meteen maar alles moet gaan spelen. Zeker in een vroege positie moet je nog steeds echt slechte handen gewoon weggooien, maar met matige kaarten is het vaak al slimmer om gewoon mee te gaan.

Ook zul je minder potten moeten proberen te stelen, maar juist meer flops zien en die verder spelen. Het risico dat je loopt bij het stelen van een pot weegt eigenlijk niet op tegen de relatief lage winst die je zal behalen als je een pot steelt. Het is veel slimmer om goedkoop een flink aantal flops te zien met je matige handen. Als je dan een hit hebt, kun je hierop door spelen en anders is het makkelijk om je kaarten gewoon weg te leggen.

Tagged with: