Marathon WSOP event kent eindelijk winnaar

June 6, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Tijdens de World Series of Poker in Las Vegas worden een groot aantal verschillende evenementen gespeeld die allemaal meerdere dagen duren. In de meeste gevallen is het aantal dagen dat gereserveerd is voor een bepaald toernooi meer dan genoeg om het toernooi af te spelen. Zo niet bij event #6, een $5.000 buy in No Limit Holdem Mixed Max toernooi. Eigenlijk zouden we maandag al hebben moeten weten wie dit toernooi zou hebben gewonnen, maar door een halve finale die maar liefst negen uur duurde, moest de finale tafel worden uitgesteld en is vandaag of eigenljk vannacht pas bekend geworden wie dit toernooi en de bijbehorende Bracelet op zijn naam heeft weten te schrijven.

Toen het toernooi de vierde dag bereikte, waren er nog maar vier spelers in de race voor de titel. De vier spelers namen het in twee heads up partijen tegen elkaar op en de winnaars van deze twee heads up partijen zouden het vervolgens tegen elkaar op moeten gaan nemen in een heads up finale waarin beslist zou gaan worden wie de Bracelet mee naar huis mocht gaan nemen.

Doordat de blinds in verhouding met de stacks erg laag begonnen, duurde het erg lang voordat bekend werd welke twee spelers de het tegen elkaar op zouden gaan nemen in de finale. De voormalige November Niner Joseph Cheong was de eerste van de vier spelers die zeker was van een plaats in de finale. Cheong moest echter nog uren wachten voordat duidelijk werd wie zijn tegenstander zou zijn.

Uiteindelijk duurde de andere halve finale meer dan negen uur. Uiteindelijk was het de Franse poker prof Aubin Cazals die als winnaar van de tweede halve finale uit de bus kwam. Omdat deze halve finale zo lang had geduurd, was er te weinig tijd om ook de finale nog te spelen. Omdat Cheong ook in een ander toernooi was ingeschreven de dag erop, werd besloten om pas laat in de middag de finale te spelen. het oorpsronkelijk vierdaagse toernooi werd dus een vijfdaags toernooi.

De twee finalisten hadden ook nog meer dan vijf uur nodig om te beslissen wie van hen de Bracelet mee naar huis mocht nemen. uiteindelijk was het de 21-jarige Fransman Cazals die als winnaar uit de bus kwam en zo zijn eerste WSOP Bracelet bemachtigde.

Tagged with: