Helmuth en Ivey hebben uitzicht op Bracelet.

June 9, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Phil Helmuth en Phil Ivey hebben beiden goede kansen om hun collectie WSOP Bracelets uit te gaan breiden. Beide spelers hebben het tot de laatste 19 weten te halen van event #15, een $5.000 buy in Seven Card Stud Hi-Low Split-8 or Better toernooi en beide spelers hebben een gedegen kans om deze Bracelet te gaan winnen. Phil Ivey begint vandaag bij de laatste 19 met 234.000 chips, waarmee hij de zesde plaats inneemt. Phil Hellmuth vinden we slechts één plaats lager, op de zevende plaats, met slechts duizend ounten minder dan Ivey. Beide Phils doen het dus lekker tijdens dit toernooi.

Hellmuth heeft de kans om zijn record van van elf WSOP Bracelets uit breiden en Ivey kan als hij wint zijn negende Bracelet bijschrijven. Vorig jaar nog deed Ivey niet mee aan de World Series, uit protest tegen al het gedoe rond zijn voormalige sponsor Full Tilt Poker. Tot nu toe heeft Ivey, die door zijn collega poker profs wordt gezien als het grootste poker talent ooit, tijdens de WSOP nog maar weinig indruk weten te maken dit jaar.

Tot nu toe heeft Ivey pas in één toernooi in de prijzen weten te vallen. Hij werd dit jaar 118de tijdens event #14, een $1.500 buy in No Limit Holdem Shootout event. Hellmuth had vorig jaar één van zijn beste World series in jaren en lange tijd zag het ernaar uit dat hij er met de Player of the Year titel vandoor zou gaan, die uiteindelijk door Ben Lamb werd gewonnen. Dit jaar doet Hellmut het in elk geval beter dan Ivey tot nu toe.

Hellmuth heeft tot zover in twee toernooien weten te cashen. Hij wist 61ste te worden tijdens event #2, het $1.500 No Limit Holdem event en tijdens event #8, het $1.500 Omaha Hi-Low Split-8 or Better event, wist Hellmuth 52ste te worden. Hiermee komt zijn totaal aantal WSOP cashes op maar liefst 87. Of en wie van sdeze twee grootheden de Bracelet zal winnen, weten we eind dit weekend.

Tagged with: