Team PKR prof Scott Shelley

June 10, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het lijkt wel of alle poker profs van de jonge garde voormalige studenten zijn die met online poker begonnen zijn om de kosten van hun studie te kunnen betalen. Nadat ze erachter kwamen veel geld te kunnen verdienen met poker, besluiten ze dan om hun studie op te geven en zich volledig op het poker te gaan storten, alhoewel een groot aantal natuurlijk ook de studie gewoon afmaakt. Toch zijn niet alle jonge poker profs voormalige studenten of online talenten die zijn doorgedrongen tot het clubje professionele spelers met een contract bij één van de grote online poker rooms. Kijk maar naar het verhaal van Team PKR prof Scott Shelley.

Op de site van PKR staat over Shelley geschreven dat zijn verhaal een beetje op dat van Assepoester lijkt. Hoewel dit natuurlijk een beetje overdreven is – er is geen spraken van een boze stiefmoeder of stiefzussen, laat staan van een prins en een glazen muiltje – is de vergelijking wel te verdedigen.  Shelley was medewerker van de klantenservice van PKR toen hij in 2009 op de Bubbel werd uitgeschakeld tijdens het €1.000 No Limit Holdem side event tijdens de World Series of Poker Europe van dat jaar.

Het jaar erop wist hij zich weer te kwalificeren voor hetzelfde toernooi. Ditmaal via een speciale sit & go voor PKR medewerkers. Deze keer ging het echter beduidend beter dan het jaar ervoor. Shelley wist door te stoten tot de finale tafel en uiteindelijk zelfs het toernooi te winnen en de Bracelet mee naar huis te nemen.

Deze prestatie maakte indruk op zijn werkgever, die hem een sponsorcontract aanbood bij Team PKR. Sindsdien is Shelley actief voor Team PKR en heeft hij zijn baan bij de PKR klantenservice opgezegd. In de twee jaar dat Shelley nu voor Team PKR speelt, heeft hij in totaal al meer dan $287.000 verdient tijdens verschillende toernooien, waaronder een toernooioverwinning tijdens het Main Event van de Surrey Poker Masters. Wellicht dat hij tijdens de WSOP van dit jaar zichzelf nog meer in de schijnwerpers kan spelen en wellicht zijn tweede Bracelet kan winnen.

 

Tagged with: