Hellmuth pakt twaalfde Bracelet

June 11, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Na jaren wachten is het er dan eindelijk van gekomen. Nog geen uur geleden is het Phil Hellmuth gelukt om zijn twaalfde Bracelet te winnen tijdens de World series of Poker. Eerder op de dag leek het er al op dat Hellmuth zijn twaalfde Bracelet ging pakken, maar uiteindelijk verloor hij in de heads up, waardoor hij wederom op de tweede plaats bleef steken. Maar, na zijn tweede plaats, nam Hellmuth plaats aan tafel voor het $2.500 buy in Seven Card Razz toernooi en het is dit toernooi dat Hellmuth uiteindelijk op zijn naam wist te schrijven en zo zijn twaalfde Bracelet achter zijn naam wist te zetten.

Het heeft lang geduurd voordat Hellmuth eindelijk zijn record aantal Bracelets uit kon breiden. Vijf jaar geleden won Hellmuth zijn laatste Bracelet. tot die tijd stond hij gelijk met Johnny Chan en Doyle Brunson, met tien Bracelets. Na zijn overwinning vijf jaar geleden, was Hellmuth dus de recordhouder e sinds die tijd was hij op jacht naar zijn twaalfde Bracelet.

Wat deze overwinning extra speciaal maakt voor Hellmuth, is dat het een Razz Bracelet is en geen Holdem Bracelets. Alle elf Bracelets die Hellmuth voor deze wist te winnen, waren allemaal Bracelets in Holdem events. Hellmuth kreeg dan ook vaak het commentaar alleen een Holdem speler te zijn en er weinig van te bakken in de andere poker disciplines. Nu hij een Bracelet heeft gewonnen in Razz, één van de meest obscure poker varianten, heeft hij zijn criticasters de mond gesnoerd.

De afgelopen jaren was Hellmuth vaak dichtbij zijn twaalfde Bracelet. Alleen vorig jaar al wist Hellmuth vijf keer heads up tye komen, maar telkens bleef het bij de tweede plaats. Het behalen van de twaalfde Bracelet leek een haast onmogelijk opgave voor Hellmuth te worden, maar nu is het hen dan eindelijk gelukt.

Dat het hellmuth vooral om de Bracelet te doen was, bleek wel uit zijn speech na de overwinning. Nadat hij vertelde hoe blij hij was met het behalen van zijn twaalfde Bracelet, moest Hellmuth bekennen dat hij niet eens wist welk bedrag hij gewonnen had. Het ging hem echt alleen om de Bracelet en niet om het geld. Gelukkig kon een WSOP medewerker hem vertellen dat hij $182.793 had gewonnen. Hellmuth heeft al aangekondigd nu zijn zinnen te hebben gezet op Bracelet dertien.

Tagged with: