WSOP Update

June 13, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De eerste 24 events van de World Series of Poker zitten er inmiddels op. Daarom is dit misschien een goed moment om even een update te geven van de meest opmerkelijke momenten tot nu toe tijdens de WSOP en ook even te kijken hoe onze landgenoten het tot nu toe hebben gedaan tijdens de WSOP. Hoewel de WSOP dit jaar begon met een tegenvallend aantal inschrijvingen bij de eerste paar toernooien, lijkt het aantal inschrijvingen nu toch te zijn aangetrokken. Met meest memorabele moment tot nu toe was waarschijnlijk toch de overwinning van Phil Hellmuth, die daarmee zijn recordaantal Bracelets verhoogde naar twaalf en, misschien voor hem nog wel belangrijker, voor het eerst een Bracelet won in een event dat geen Holdem event was.

Een ander speciaal moment was er tijdens deze WSOP tijdens event #19 en #20, een $1.500 buy in No Limit Texas Holdem event. Elk jaar zijn er wel een aantal vader en zoon koppels die mee doen aan de WSOP. Hiervan zijn vader en zoon Brunson waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Dit jaar doen vader Barry en zoon Jeff Shulman beiden mee aan de WSOP en beiden hebben zij goede zaken gedaan voor zichzelf. In event #19, een $1.500 buy in No Limit Texas Holdem event, wist vader Barry achtste te worden. Zijn zoon deed op dat moment mee aan event #20, een $5.000 buy in Limit Holdem event, en wist daar de derde plek te bemachtigen.

Er zijn ook weer een aantal Nederlandse spelers naar Las Vegas afgereisd om deel te nemen aan de verschillende WSOP toernooien; in totaal 26 om precies te zijn. Tot nu toe zijn slechts vier Nederlandse spelers in de prijzen gevallen, maar er zijn natuurlijk nog heel wat toernooien te gaan. Toch heeft één Nederlander al een Bracelet op zak. Een paar dagen geleden won Vincent van der Fluit zijn eerste WSOP Bracelet door event #11, een $1.500 buy in pot Limit Omaha toernooi, op zijn naam te zetten. Wellicht dat dit de eerste in een reeks Nederlandse Bracelts gaaat worden.

Tagged with: