Marcel Luske door naar dag twee senioren event

June 16, 2012 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

De World Series of Poker in Las Vegas kent altijd ook een aantal speciale toernooien, zoals een toernooi dat alleen toegankelijk is voor vrouwen, een kampioenen toernooi en meestal ook een groot toernooi voor een goed doel, zoals dit jaar het One Drop toernooi dat een buy in van een miljoen dollar had. Naast deze toernooien is er ook een Senior toernooi tijdens de WSOP dit jaar. Dit toernooi, event #29, heeft een buy in van $1.000 en is alleen toegankelijk voor spelers van 50 jaar en ouder. Maar liefst 4.128 spelers hebben zich ingeschreven voor dit toernooi, waarmee dit toernooi een record heeft gezet voor het meeste aantal inschrijvingen voor een toernooi met één startdag.

Dit betekent dus dat alle 4.128 spelers op dezelfde dag in actie kwamen en moesten beslissen welke 462 spelers door mochten naar dag twee. Dit betekend dus dat tijdens deze eerste dag meer dan 4.500 spelers af moesten vallen. De spelers werden over drie verschillend zalen verspreid en speelden zes uur aan één stuk om uiteindelijk te stoppen toen de laatste 462 spelers over waren. Op een bepaald moment werd uitgerekend dat er een tijd lang elke minuut zes spelers afvielen tijdens dit toernooi.

Onder de inschrijvingen waren ook twee Nederlanders, waaronder Nederland’s meest succesvolle poker speler Marcel Luske. Maar, Luske was niet de enige Nederlander, ook Evert Zwartjes. En het mooiste is dat beide Nederlandse spelers door zijn naar de tweede dag. En beide spelers hebben ook een redelijke stack om ook nog kans te maken om in de prijzen te vallen. Met 31.600 punten heeft Luske een stack die iets boven het gemiddelde ligt, waarmee hij dus een goede kans op het geld maakt. Zwartjes doet het nog beter dan Luske. Zwartejes begint dag twee met een stack van 52.900 punten. Met deze stack neemt Zwartjes de 46ste plaats op de ranglijst in bij aanvang van dag twee. Vandaag kunnen we zien hoe het de twee Nederlanders verder zal vergaan.

Tagged with: