Mike Sexton wel en Tony G niet bij Big One for One Drop

June 19, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Over een paar weken is het zo ver, dan begint in Las Vegas het Big One for One Drop toernooi. Dit speciale toernooi dat deel uitmaakt van de World Series of Poker zal van start gaan op 1 juli en van de 48 plaatsen zijn inmiddels 42 plaatsen gereserveerd. Een aantal weken geleden liet Team Partypoker prof Tony G nog weten dat hij deel zou gaan nemen aan dit toernooi, maar afgelopen week liet de Australiër, die oorspronkelijk uit Litouwen komt, weten dat hij zijn plaats bij Big One for One Drop toch op moet geven. Inmiddels is duidelijk geworden dat zijn Team Partypoker collega Mike Sexton zijn plaats tijdens Big One for One Drop in zal gaan nemen.

Het Big One for One Drop toernooi is een speciaal benefiet toernooi dat dit jaar wordt gespeeld tijdens de WSOP. Een aantal jaar geleden hadden we tijdens de WSOP al het Ante Up for Africa toernooi en zo zijn er meerdere toernooien geweest waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel ging. Het goede doel waar dit keer voor wordt gespeeld is het One Drop project, dat als doel heeft om meer mensen in de derde wereld toegang te geven tot vers drinkwater.

De deelnemers van het toernooi betalen allemaal een buy in van een miljoen dollar en van dit bedrag gaat meteen $111.111 naar het goede doel. Verschillende poker spelers en amateurs hebben inmiddels al aangegeven mee te zullen doen met dit toernooi. Onder hen was ook de populaire Australische Team Partypoker prof Tony G.

Nu is dus bekend gemaakr dat Tony G toch niet deel zal gaan nemen aan Big One for One Drop. De rede hiervoor is dat Het nationale basketbal team van Litouwen op dezelfde datums als het toernooi een aantal vriendschappelijke wedstrijden moet spelen in Amerika. Aangezien Tony G naast poker speler ook manager is van het nationale basketbal team van Litouwen, gaat deze verplichting voor het Big One for One Drop toernooi.

Kort nadat Tony G bekendmaakte dat hij niet deel zou nemen, maakte zijn Team Partypoker collega Mike Sexton bekend wel deel te nemen aan het toernooi. Hierdoor staat het totaal aantal deelnemers nog altijd op 42 en zijn er dus nog zes plaatsen beschikbaar. Verschillende spelers hebben al aangegeven deelname serieus te overwegen, maar hebben nog geen toezegging gedaan. Onder hen zijn spelers als Phil Helmuth, Ben Lamb en Jean-Robert Bellande. Laten we hopen dat alle drie deze spelers mee zullen doen. Dat belooft in elk geval een hoop spektakel.

Tagged with: