Opkomend talent Sofia Lövgren

June 21, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Dat poker nog steeds vooral een mannen sport is, blijkt ook elk jaar weer tijdens de World Series of Poker. Het aantal vrouwen dat elk jaar mee doet stijgt elk jaar, maar wel minimaal. Het zijn nog steeds vooral mannen die op dit evenement afkomen. Toch is er de laatste jaren een steeds groter aantal succesvolle vrouwen in poker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jennifer Harman, Annie Duke en Vanessa Selbst, die wordt gerekend tot één van de aller beste toernooi spelers op dit moment; man of vrouw. ook bij Team PKR, het prof team van PKR Poker, hebben ze tegenwoordig een opkomend vrouwelijk poker talent in de gelederen met de Zweeds Sofia Lövgren.

Lövgren is de eerste vrouw die deel uit maakt van Team PKR en is inmiddels al weer een jaar of twee verbonden aan PKR. Ze kreeg haar plek het PKT Poker team nadat zij opviel tijdens de money games die zij veelvuldig speelde bij PKR vanaf 2008. Niet alleen was zij vaak aan de cah game tafels te vinden, ook wist zij de meeste dagen met een flinke winst van tafel te lopen, wat de interesse van Team PKR opwekte.

In 2010 deed ze mee aan de WSOP Europe en wist daar te cashen in het €1.000 No Limit Holdem event. Dit jaar gaat Lövgren voor de tweede keer mee doen aan de World Series of Poker in Las Vegas. Vorig jaar wist ze niet in de prijzen te vallen. Dit jaar heeft Lövgren zich ingeschreven voor negen events in totaal, waaronder natuurlijk het Main Event. Wellicht dat ze dit jaar wel weet te cashen en misschien weet ze zelfs een Bracelet in de wacht te slepen of de finale tafel van het Main Event te bereiken.

Het zou ook wel weer eens tijd worden dat een vrouw weer eens een Bracelet wint. het vrouwen event niet meegerekend, is het al weer vier jaar geleden dat een vrouw een Bracelet wist te winnen. Nog slechter is het gesteld met de prestaties van de vrouwen tijdens het Main Event. in de geschiedenis van de WSOP is het slechts één keer voorgekomen dat een vrouw de finale tafel van het Main Event wist te bereiken. De enige vrouw die dit ooit gelukt is, is Barbara Enright, die in 1995 de finale tafel wist te bereiken.

Tagged with: