De Continuation Bet

June 22, 2012 Posted in Poker Tips by

Ook tijdens al het World Series of Poker geweld is het nu gewoon weer tijd voor de poker tips. Deze keer kijken we naar één van de standaard bets in het poker, de Continuattion bet. De Continuation bet is een inzet die een speler doet op de flop, als hij of zij ook voor de flop een bet heeft gedaan. De Continuation bet is een veelgebruikt wapen in het poker en is een goede manier om zo af en toe een pot mee op te pikken. Zoals met elke bet in poker zijn er spelers die bijna nooit een continuation bet doen en spelers die het zo vaak doen dat ze eigenlijk altijd een call krijgen als ze weer eens een vervolg bet op de river zetten.

Op sommige momenten is het wel slim om een vervolg bet te zetten op de flop, terwijl het op andere momenten veel slimmer kan zijn om even te checken en te zien wat je tegenstander doet of wat de turn gaat brengen. Een goede bet tactiek die het je ook mogelijk maakt om regelmatig een Continuation bet te plaatsen is om voor de flop met drie keer de blind te raisen en op de flop een bet te doen van hetzelfde bedrag.

Op die manier kun je voor niet al te veel geld een Continuation bet maken en wellicht een leuke pot oppikken. Mocht je een raise krijgen en niks bijzonders hebben, dan is zo’n bedrag ook niet zo moeilijk om op te geven. Maar, soms kan het ook slimmer zijn om geen Continuation bet te doen. Dit kan zowel zijn omdat je heel ver voor ligt of omdat je heel ver achter ligt. In sommige gevallen kun je zowel ver voor als ver achter liggen. Als je bijvoorbeeld raiset met KK en er valt een aas op het bord, dan kun je ver voor liggen op je regenstander of ver achter als hij of zij de aas heeft. in zo’n geval is het vaak slimmer om even te checken en te zien wat er gebeurt.

Tagged with: