Nederlanders doen het goed tijdens WSOP

June 23, 2012 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

Jaren lang was er weinig Nederlandse actie tijdens de World Series of Poker, op Noah Boeken en Marcel Lüske na waren er weinig tot geen Nederlandse spelers die ook echt wisten te presteren tijdensde jaarlijkse World Series in Las Vegas. De laatste jaren is daar gelukkig verandering ingekomen en reizen elk jaar weer meer Nederlands af naar Las Vegas om deel te nemen aan het grootste poker festival ter wereld. Gelukkig gaan er de afgelopen jaren niet alleen meer Nederlanders naar de WSOP, maar presteren de deelnemende Nederlanders ook steeds beter. Als het zo door gaat kan het niet lang meer duren voordat de eerste Nederlander het WSOP Main Event op zijn naam zet.

De eerste en tot nog toe enige Nederlander die dit jaar een Bracelet wist te winnen is Vincent van der Fluit, die event #11 op zijn naam wist te zetten. Na deze overwinning wist Van der Fluit nog een keer een finale tafel te halen en is daarmee de best presterende Nederlandse poker speler tijdens de WSOP van dit jaar. Door zijn twee goede prestaties heeft Van der Fluit meer dan 290.000 euro gewonnen.

Maar, Van der Fluit is zeker niet de enige Nederlandse speler die goede prestaties neer zet. Zo is het Joep van den Bijgaart nu ook al voor de tweede keer gelukt om een finale tafel te bereiken. Van den Bijgaart wist een paar dagen geleden vierde te worden tijdens event #35, een $2.500 buy in Mixed Holdem toernooi. Nu, slechts een paar dagen later, heeft Van den Bijgaart het weer geflikt. Nu heeft hij de finale tafel weten te bereiken van event #40, een $2.500 buy in Limit Holdem Six Handed toernooi.

Bij het begin van de derde dag heeft Van den Bijgaart de vierde stack en dus ook nog uitzicht op de Bracelet. Maar ook als het Van den Bijgaart niet zou lukken om de Bracelet te bemachtigen, dan nog is dit nu al een erg succesvolle WSOP voor de Nederlandse spelers. Mede door de goede prestaties van Van der Fluit en Van den Bijgaart staan de Nederlanders gemiddels genomen flink in de plus.

Tagged with: