Tweede Nederlandse WSOP Bracelet

June 24, 2012 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

Gister meldden we hier al dat het er goed gaat met de Nederlanders die op dit moment in Las vegas mee doen aan de World Series of Poker. Vincent van de Fluit heeft een week of twee geleden de eerste Nederlandse Bracelet gewonnen en gister werd in Las Vegas de tweede Nederlandse Bracelet gewonnen. Toch was het niet alleen rozengeur en maneschijn in Las Vegas voor de Nederlanders. Joep van den Bijgaart, die met een vierde stack de laatste dag van event #39 inging en dus een goede kans had om ook een Bracelet te winnen, wist zijn favorieten rol niet waar te maken.

Eergisteren ging het Van den Bijgaart nog voor de wind tijdens het $2.500 Six Handed Holdem toernooi, maar gisteren leek al het geluk dat Van den Bijgaart de dag ervoor had zich tegen hem gekeerd te hebben. Werkelijk niets leek goed te gaan voor de jonge Nederlander. Van den Bijgaart verloor een groot deel van zijn stack nadat zijn tegenstander met AQ een aas op de river hitte. Niet lang daarna Ging Van den Bijgaart al in met two pair, A5, maar liep hij tegen een hogere two pair, AJ, aan. Uiteindelijk moest Van den Bijgaart het ternooi op de tiende plaats verlaten.

Terwijl Van den Bijgaart zijn hoop op een Bracelet de grond in geboord zag worden, deed David Baker het stukken beter. Baker deed mee aan event #37, een $2.500 buy in 8 Game Mix event. Tijdens dit event kwamen er in totaal maar liefst acht verschillende poker variaties aan bod en kan dus gerekend worden tot één van de moeilijkere events van de WSOP.

Baker deed het het hele toernooi door goed en wist zonder al te veel problemen de heads up te halen. Uiteindelijk ging Baker de heads up in met een stack die drie keer kleinder was dan die van zijn tegenstander. Toch wist baker goed terug te komen en uiteindelijk de tweede Nederlandse Bracelet op zijn naam te schrijven. grappig genoeg wist een aantal dagen geleden een jongere naamgenoot van David Baker ook een Bracelet te winnen. Nu zijn er dus twee WSOP Bracelets gewonnen door twee verschillende David Baker’s.

Tagged with: