Big One for One Drop begonnen

July 2, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Enkele maanden geleden werd het speciale Big One for One Drop toernooi aangekondigd dat deel uit zou gaan maken van het programma van de World Series of Poker van dit jaar.Dit speciale evenement wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de One Drop foundation, die ervoor strijd om zoveel mogelijk mensen in de derde wereld toegang te geven tot schoon drinkwater. Gisteravond is dit toernooi dan eindelijk van start gegaan en uiteindelijk hebben 48 spelers de 1 miljoen dollar inschrijfgeld betaald om mee te kunnen doen met dit toernooi. Hierdoor komt de hoofdprijs die er te winnen is voor de speler die uiteindelijk het toernooi weet te winnen op maar liefst $18.346.673.

Van het miljoen dat elke speler betaalde om mee te mogen doen aan het Big One for One Drop toernooi gaat een deel meteen naar het goede doel. Met dit toernooi is er meer dan vijf miljoen opgehaald voor het goede doel en dat is natuurlijk een mooi bedrag. Met het bedrag van meer dan 18 miljoen dollar voor de eerste plaats is tevens een record gezet voor de WSOP.

Onder de spelers die zich hebben ingeschreven voor het Big One for One Drop toernooi zitten veel rijke zakenlieden, maar natuurlijk ook een flink aantal bekende poker spelers, zoals Anrew Robl, Daniel Negreanu, Jonathan Duhamel, Phil Hellmuth en Bertrand “ElkY” Grospellier. Deze laatste twee zijn de laatste twee toevoegingen. Zowel Hellmuth als Grospellier wisten zich te plaatsen via een satellite voor het toernooi.

De eerste dag van Big One for One Drop kende meteen al een spraakmakende actie. In een hand tussen de Russische poker speler en zakenman Mikhail Smirnov en amateur speler John Morgan ging Morgan op de river all in en na enig nadenken besloot Smirnov zijn hand te folden. Smirnov gooide zijn kaarten open in de muck en liet daarbij zien dat hij quads achten folde. De enige hand die de achten van Smirnov kon verslaan was een 9-10 suited om zo een Straight Flush te maken. Of Morgan ook daadwerkelijk de Straight Flush had is onduidelijk aangezien Morgan zijn kaarten dicht op tafel gooide na de fold. Hopelijk kunnen we in de televisie registratie van het toernooi zien of Smirnov een fantastische read had of wellicht één van de domste folds ooit heeft gedaan.

Tagged with: