Voormalig Full Tilt directeur opgepakt

July 3, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het is alweer dik een jaar geleden dat de Amerikaanse overheid de internationale online poker wereld op zijn grondvesten deed schudden na de invallen bij verschillende online poker rooms tijdens Black Friday. De gevolgen van deze actie waren groot, met name in de Verenigde Staten, maar over de hele wereld waren de gevolgen van Black Friday te merken. Eén van de grootste en meest populaire online poker rooms ter wereld, Full Tilt Poker, ging uiteindelijk failliet en ook PokerStars kreeg flinke klappen te verwerken. De rel rond Full Tilt is nog niet ten einde, want gister werd voormalig directeur Ray Bitar in de Verenigde Staten gearresteerd.

Het is nu al meer dan een jaar geleden dat Full Tilt op zwart werd gezet en failliet ging en nog steeds zijn er mensen die een Full Tilt account hadden die hun geld nog niet terug hebben. Full Tilt is inmiddels overgenomen door een Franse investeringsgroep en één van de voorwaarde van de overname was dat deze groep de tegoeden uit zou betalen en inmiddels zijn de eerste betalingen gedaan.

Full tilt bleek veel van het geld dat spelers tegoed hadden te hebben doorgesluisd naar verschillende bestuurders, waaronder populaire poker spelers Ckris “Jezus” Fergeson en Howard Lederer. Beide spelers hebben zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun daden en zijn alle credit die zij hadden in de internationale poker wereld verloren.

De arrestatie van Bitar zat er al een tijdje aan te komen en Bitar was zelf naar de Verenigde Staten gevlogen om zichzelf aan te geven. Hij had zijn aankomst ook gemeld bij de FB, maar was verrast dat hij niet eens de kans kreeg om in te checken op het vliegvaeld. Bitar werd in het vliegtuig aangehouden en meteen afgevoerd. Daarbij zijn de aanklachten die tegen hem lopen nog verder uitgebreid. Een rechter heeft zijn borg op 2,5 miljoen dollar gezet en zijn paspoort ingenomen. Wanneer de zaak tegen Bitar zal beginnen is nog niet bekend, maar tot die tijd zal hij worden vastgehouden.

 

Tagged with: