Winnaar Big One for One Drop bekend

July 5, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Het duurste poker toernooi dat tot nu toe werd gehouden, het Big One for One Drop toernooi dat dit jaar het charity event is van de World Series of Poker, is gewonnen door Antonio “The Magician” Esfandiari. Er werd al maanden uitgekeken naar dit toernooi door zowel de fans als de spelers zelf en nu zit het er dan dus alweer op. Met zijn overwinning wint Esfandiari de grootste prijzenpot die er ooit te winnen was tijdens een poker toernooi. The Magician liep uiteindelijk naar buiten met een bedrag van $18.346.673 en schiet daarmee meteen naar de eerste plaats op de All Time Money List.

In totaal hadden 48 spelers zich ingeschreven voor het Big One for One Drop toernooi en betaalden de niet misselijke buy in van een miljoen dollar. Van dit buy in bedrag ging $111.111 naar het goede doel, de One Drop organisatie die zich inzet voor het bestrijden van armoede in derde wereld en ervoor wil zorgen dat iedereen in de derde wereld toegang heeft tot schoon drinkwater.

De spelers die zich hadden ingeschreven voor het toernooi waren op te delen in twee groepen, de poker profs en de rijke zakenlieden. Wie zou er anders zo’n buy in bedrag neer kunnen tellen natuurlijk. de poker profs hebben hun naam als professionele poker speler goed weten te verdedigen tegen de amateurs. In de top tien vinden we vooral poker profs terug, met Esfanidiari op de eerste plaats en het Britse poker talent Sam Trickett op plaats twee.

Op de derde plaats vinden we de eerste amateur, hedge fund manager David Einhorn, die met zijn derde plaats alsnog meer dan vier miljoen dollar binnen wist te slepen. de enige andere amateur die we tegenkomen in de top tien is Richard Young. Veder vinden we eigenlijk alleen poker spelers terug in de top tien. Alhoewel  Guy Laliberté ook wel onder de amateurs valt. Laliberté is eigenaar en oprichter van Cirque du Soleil en initiatiefnemer van het One Drop project en organisator van dit toernooi. Maar, de laatste jaren heeft Laliberté zich ook ontwikkeld tot een erg goede poker speler. Iets wat wel blijkt uit zijn vijfde plaats tijdens dit toernooi.

Tagged with: