WSOP Main Event begonnen

July 9, 2012 Posted in Poker Toernooien by

Het Main Event van de World Series of Poker in Las Vegas is eindelijk begonnen. elk jaar wordt er door poker spelers van over de hele wereld toe geleefd naar het Main Event van de WSOP, het grootste en meest prestigieuze poker toernooi ter wereld. Elk jaar schrijven enkele duizenden mensen zich in voor het Main Event om een gooi te doen naar één van de grootste prijzen die er te winnen is in het internationale poker circuit. Niet alleen het geld is een belangrijke drijfveer voor spelers om zich in te schrijven voor het Main Event, de fel begeerde gouden Main Event Bracelet en de eer en roem die hiermee gepaard gaan zijn voor veel spelers een nog veel grotere motivatie om hun beste poker te laten zien.

Dit jaar waren er 1.066 spelers die aantraden op de eerste van de drie eerste dagen die het Main Event tegenwoordig kent. Al deze spelers betaalden het inschrijfgeld van $10.000 en kregen daarvoor elk een stack van 30.000 chips. Zoals gewoonlijk tijdens de eerste dag van het Main Event ging het er weer hard aan toe en al tijdens het eerste uur waren er verschillende spelers die hun koffers konden pakken en met lege handen, maar met een ervaring rijker, naar huis konden keren.

Aan het einde van dag 1A waren er nog 657 spelers over die nog chips hadden om door te kunnen naar dag twee. Met name de Britse delegatie deed het verrassend goed tijdens deze eerste dag. Volgens de inschrijf lijst waren er aan het begin van de 38 Britten die zich in hadden geschreven en aan het einde van de dag waren er nog 30 Britse spelers over die door konden naar de eerste dag.

Natuurlijk waren er ook een paar Nederlandse spelers die zich hadden ingeschreven voor het Main Event om een poging te doen de eerste Nederlander te worden die het Main Event op zijn naam schrijft. Helaas wisten slechts twee Nederlandse spelers de tweede dag te halen. Govert Metaal hield iets minder dan de helft van zijn begin stack over voor dag twee, terwijl Thijmen Stocker met iets meer dan 40.000 chips zijn stack in elk geval wat uit heeft weten te breiden. We zullen zien hoe het de Nederlanders verder zal vergaan tijdens het Main Event.

Tagged with: