Record dag 1C WSOP Main Event

July 11, 2012 Posted in Poker Toernooien by

De derde eerste speeldag van het Main Event van de World Series of poker heeft een record gezet. Traditioneel kent de derde speeldag van het WSOP Main Event het meeste aantal inschrijvingen. Dit komt waarschijnlijk doordat een groot aantal spelers op de derde dag alsnog besluiten zich in te schrijven voor het Main Event of omdat een flink aantal spelers ook nog eerst de andere WSOP toernooien uit wil spelen waarin zij actief zijn. Niet eerder schreven zich zoveel mensen in voor de dag 1C van het Main Event als dit jaar. In totaal waren er 3.418 spelers actief tijdens de derde speeldag en daarmee werd een record gezet voor de WSOP.

Met de 1.066 deelnemers die zich inschreven voor dag 1A en de 2.114 spelers die zich inschreven voor dag 1B komt het totaal aantal inschrijvingen voor het Main Event op 6.598 deelnemers, 267 spelers minder dan vorig jaar. Met dit aantal is het veld van het Main Event van dit jaar het op vier na grootste Main Event veld in de geschiedenis van de WSOP.

Al deze spelers betaalden de buy in van $10.000 en nu de laatste dag gespeeld is, is dus ook bekens wanneer de bubbel zal barsten en welk bedrag de winnaar van het Main Event naar huis kan gaan nemen. De bubbel zal barsten als er nog 666 spelers over zijn. Sinds een paar jaar gaat ook de bubble boy niet met lege handen naar huis. Ook dit jaar zal de bubble boy een ticket krijgen voor het Main Event van volgend jaar. Het laagste bedrag dat dit jaar te winnen is bij het Main Event is $19.227.

De winnaar van het Main Event van dit jaar kan rekenen op een bedrag van meer dan acht en een half miljoen dollar, dus reken maar dat er weer flink wat actie zal zijn tijdens het Main event. Verschillende bekende spelers deden goede zaken voor zichzelf tijdens hun eerste speeldag. Poker legendes Doyle Brunson en Johnny Chan gaan door naar dag twee, evenals Big One for One Drop winnaar Antonio Esfandiari en Jason Alexander (George uit Seinfeld). Natuurlijk waren er ook enkele bekende spelers die het niet wisten te redden tijdens de eerste dag. Onder hen vinden we onder anderen voormalig WSOP Main Event winnaars Jonathan Duhamel en Chris Moneymaker.

 

Tagged with: