14 maanden cel voor medewerker Absolute Poker

July 25, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Na al het poker geweld, de vele prijzen en de successen tijdens de World series of Poker, zou je bijna vergeten dat vorig jaar de internationale poker wereld nog op zijn grondvesten trilde, nadat de Amerikaanse overheid op Black Friday de aanval had geopend op online poker rooms die actief waren in dat land en de eerste invallen deden bij PokerStars, Absolute Poker en Full Tilt Poker. Nu, bijna anderhalf jaar na die bewuste vrijdag, is dan ook eindelijk de eerste rechtszaak afgerond tegen de eerste directe medewerker van één van de getroffen online poker rooms.

Deze week werd Brent Beckley veroordeeld tot 14 maanden cel voor zijn aandeel in de fraude die aan het lcht kwam tijdens Black Friday. Beckley is de eerste persoon die veroordeeld wordt in de Black Friday zaak, die ook direct werkzaam was voor één van de getroffen online poker rooms, in zijn geval was hij mede oprichter van Absolute Poker.

In totaal werden er uiteindelijk elf mensen opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld als direct gevolg van Black Friday. Zes van hen waren direct werkzaam voor één van de online poker rooms en de andere vijf verdachten hielden zich bezig met de financiële processen die te maken hadden met de fraude. Deze vijf personen zijn inmiddels allemaal veroordeeld tot relatief lage straffen, omdat zij allemaal hun medewerking hebben gegeven aan justitie voor het onderzoek.

Brent Beckley was de eerste die zichzelf aan gaf bij de politie, kort na de invallen. Hij heeft altijd volledige medewerking aan het onderzoek verleend en heeft daarom dan ook een veel kortere straf gekregen dan dat anders het geval zou zijn. Ondanks zijn medewerking vond justitie dat hij wel degelijk nog straf verdiende en uiteindelijk besloot de rechter hem dus tot 14 maanden cel te veroordelen.

Van de zes directe medewerkers die in staat van beschuldiging zijn gesteld, is nu Bekley de enige die tot nu toe is veroordeeld. Ook Ray Bitar, voormalig directeur van Full Tilt Poker, heeft zich inmiddels aangegeven en zit op dit moment te wachten op zijn rechtszaak. De overige beschuldigden, Isai Scheinberg, Paul Tate, Nelson Burtnick en Scott Tom, hebben zich nog niet gemeld bij de Amerikaanse justitie.

Tagged with: