Hoe speel je bottom two pair?

July 27, 2012 Posted in Poker Tips by

De afgelopen weken zijn de poker tips er een beetje bij ingeschoten door al het nieuws rond de World Series of Poker. Nu de WSOP afgelopen is, is het weer eens tijd voor nieuwe poker tips. Deze keer zullen we eens kijken hoe je het beste bottom two pair kunt spelen. Hoewel two pair natuurlijk fijn is om te hitten, is het nog steeds één van de mindere handen in het poker, maar een stapje hoger dan een pair. Als je dan ook nog eens de laagste two pair hit die je kunt maken met de flop, is het slim om even op te passen en goed te overwegen wat je zal gaan doen met die hand.

Stel dat je aan tafel zit tijdens een toernooi en dat er vanuit de middelste positie een raise wordt gemaakt van vier keer de blind. Je zit zelf op de button met 5-7 suited. Er wordt naar je toe gefold en je zet je tegenstander op een AK of iets dergelijks. Afgaande op je tegenstander en je positie besluit je te callen met je hand, het is immers een hand die, zeker vanuit positie, allerlei mogelijkheden heeft.

De flop valt als volgt: 5-7-K. Dit is natuurlijk een goede flop voor je. Niet alleen heb je two pair gehit, maar de kans is ook groot dat je tegenstander ook een hit heeft, waardoor je natuurlijk meer geld uit de punt kunt trekken. Dat je tegenstander waarschijnlijk iets heeft blijkt wel uit het feit dat hij een bet maakt. Wat doe je nu?

Veel spelers zullen in zo’n positie alleen callen, maar dat is eigenlijk niet het beste spel met bottom pair. De kans is te groot dat je tegenstander een betere hand zal maken op de turn of river. Maar, dat is niet het enige risico, met zo’n lage two pair is er ook de kans dat er nog een pair valt op het bord en daardoor jou two pair minder waard wordt.

De beste move is dan ook om een flinke raise te maken of zelfs all in te gaan. Als je tegenstander weggaat heb je toch een mooie pot opgepikt en als hij of zij callt, lig je hoogst waarschijnlijk voor. Natuurlijk kun je altijd tegen trips of eenbetere two pair aanlopen, maar in principe lig je in 75% van de gevallen voor.

Tagged with: