Weer uitspraak in Black Friday zaak

July 28, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorige week konden we al melding maken van een veroordeling in de Black Friday zaak en deze week is er wederom iemand veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak rond het illegaal aanbieden van online poker aan Amerikaanse spelers. Met deze tweede veroordeling in nog geen week tijd lijkt er eindelijk wat vaart te komen in de rechtszaken als gevolg van Black Friday. Het is inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden dat de Amerikaanse justitie invallen deed bij de drie grootste online poker rooms van de Verenigde Staten. Zowel PokerStars, Absolute Poker, als Full Tilt Poker kwamen hierdoor in grote problemen.

Full Tilt Poker en Absolute Poker delfden beiden het onderspit en gingen kort na de inval en de daaropvolgende boetes failliet. PokerStars wist de problemen rond Black Friday wel te overleven, maar heeft het ook een tijd erg moeilijk gehad. Het onderzoek naar de in totaal elf personen die in staat van beschuldiging werden gesteld na Black Friday heeft meer dan een jaar in beslag genomen, maar nu beginnen de zaken dus flink te lopen.

Ira Rubin is dus de tweede persoon in een week tijd die een fikse straf uit zitten heeft, nadat Brent Beckley een paar dagen geleden al werd veroordeeld tot een straf van 14 maanden. Het was al bekend dat Beckley een lichtere straf had gekregen omdat hij vanaf het begin volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek. Het zat er dus dik in dat Rubin er niet zo goed af zou gaan komen.

Maar, Rubin werd alsnog veroordeeld tot een langere straf dan waar de meeste mensen, waaronder Rubin zelf, rekening mee hielden. Rubin kwam er niet af met een paar maanden, maar werd tot een celstraf van drie jaar veroordeeld, wat zelfs nog iets hoger was dan de eis. De rechter acht het zeer aannemelijk dat Rubin na zijn vrijlating weer snel in crimineel handelen zal vervallen en heeft daarom de straf verzwaard.

Rubin werd afgelopen april opgepakt inĀ Guatemala, net toen hij eigenlijk op het punt stond om naar Thailand te vluchten om aan zijn straf te ontkomen. Deze vluchtpoging speelde ook mee in de hoge straf van Rubin. Ook speelde mee dat de 54-jarige rubin in zijn leven al meer dan twintig keer in aanraking is gekomen met de Amerikaanse justitie voor uiteenlopende zaken. Dit maakte Rubin in de ogen van de rechter extra gevaarlijk en was dan ook de belangrijkste reden voor de hoge straf.

Tagged with: