October Niner Greg Merson

July 29, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorige week zijn we begonnen met het voorstellen van de negen relatief onbekende spelers die eind oktober in Las Vegas uit zullen gaan vechten wie zich dit jaar de winnaar van het Main Event van de World Series of Poker mag gaan noemen. Dit jaar zal de finale dus in oktober worden gespeeld in plaats van november, zoals gebruikelijk is. De datum voor de finale is verzet omdat deze anders in het weekend zou vallen waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats zullen vinden. Vorige week hebben we afgetrapt met Russel Thomas, deze week is het de beurt aan Greg Merson.

Merson is de enige speler die aan de finale tafel plaats zal gaan nemen die al een WSOP Bracelet op zijn naam heeft staan. De 24-jarige Amerikaanse poker prof Merson heeft tot nu toe al een erg succesvol WSOP achter de rug en dat is zeker niet alleen te danken aan het behalen van de finale tafel van het Main Event ook in andere toernooien waarvoor de Amerikaan zich had ingeschreven deed hij goede zaken.

In totaal wist hij tijdens de World Series van dit jaar drie keer in de prijzen te vallen. Twee keer wist hij zelfs bij de laatste negen te eindigen, waarbij hij één toernooi zelfs op zijn naam wist te zetten en daarmee zijn eerste WSOP Bracelet wist te winnen. Het toernooi dat Merson op zijn naam schreef was ook niet één van de makkelijkste toernooien, het $10.000 buy in Six Handed No Limit Holdem event was één van de grootste events van de WSOP van dit jaar.

Door zijn goede resultaten tijdens deze WSOP toernooien wist Merson tot nu toe al meer dan 1.2 miljoen dollar bij elkaar te spelen en neemt hij op dit moment de zevende plaats in op de Player of the Year ranglijst, waarmee hij nu al verzekerd is van het feit dat hij boven Phil Ivey zal gaan eindigen. Merson is dus voor zijn mede October Niners misschien wel de belangrijkste speler omgoed in de gaten te houden en om voor op te passen. Volgende week stellen we de derde finalist van het Main Event aan jullie voor.

Tagged with: