Partypoker verwijdert high stakes cash games

July 30, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Een paar dagen geleden verraste Partypoker de gehele online poker community door zonder een echte aankondiging vooraf alle high stakes cash game tafels van de site te verwijderen. Alle No Limit en Pot Limit tafels van boven de $5/$10 zijn niet meer te vinden op de site en hetzelfde geldt voor alle Limit tafels van boven de $30/$60. De high stakes cash games tafels zijn nog wel te vinden in de cash game lijst in de lobby van Partypoker, maar als je er vervolgens op klikt krijg je een melding te zien die laat weten dat deze tafels op het moment niet meer beschikbaar zijn bij Partypoker.

Het sluiten van de high stakes cash game tafels door Partypoker komt eigenlijk erg onverwachts. Niemand in de online poker wereld zag deze move aankomen en er wordt inmiddels dan ook druk gespeculeerd waarom Partypoker tot dit besluit is gekomen en wat voor effect het zal hebben op de activiteit en de inkomsten van het Partypoker netwerk.

Een belangrijke reden voor het verwijderen van de high stakes cash game tafels lijkt te zijn dat er weinig winst wordt gehaald uit deze tafels en dat zij relatief veel geld kosten. Voor elke storting en uitbetaling die wordt gedaan moet Partypoker de financiƫle instellingen die deze transacties afhandelen betalen. Hoe hoger de bedragen zijn die met deze transacties gemoeid zijn, hoe meer Partypoker aan transactie kosten betaald. Deze kosten zijn nu dus drastisch verminderd.

Daarbij zijn de inkomsten die Partypoker verdient met de high stakes cash game tafels maar een heel klein percentage van de totale inkomsten en zijn dus helemaal niet zo belangrijk voor Partypoker. Met deze move hoopt Partypoker ook dat spelers langer zullen blijven spelen nu zij hun account er niet ineens doorheen kunnen jagen door aan een tafel plaats te nemen waarvan de stakes eigenlijk boven hun bidget zijn.

Wat de gevolgen zullen zijn voor de bezoekersaantallen van Partypoker is nog niet echt te zeggen aangezien de high stakes cash game tafels pas een paar dagen niet meer beschikbaar zijn. Er zijn mensen die stellen dat het verwijderen van deze tafels een positieve invloed zal hebben voor de overige spelers van Partypoker. maar, er zijn ook geluiden dat dit juist een negatief effect zal hebben. De toekomst zal uitwijzen wat het effect zal zijn.

Tagged with: