Jake Cody blogt over zijn reis naar Las Vegas

August 2, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De World Series of Poker is ten einde en de verschillende poker profs die naar Las begas waren afgereisd om deel te nemen aan de World Series zijn weer terug naar huis gevlogen. Zo ook Jake Cody, het Britse poker talent dat sinds het begin van dit jaar onder contract staat bij 3d online poker room PKR Poker. Nu Cody terug is heeft hij ook weer wat in zijn blog geschreven. De afgelopen drie maanden was Cody in Las Vegas en in die periode waren er een stuk minder blogs van hem te lezen, waar hij ook zijn excuses voor aanbiedt in zijn laatet blog update.

Hoewel Cody aangeeft een fantastische tijd te hebben gehad in Las Vegas, vielen zijn prestaties tijdens de WSOP een beetje tegen. Vindt ook Cody zelf. Waarschijnlijk hadden ze ook bij PKR gehoopt en verwacht dat Cody wat beter zou presteren tijdens de WSOP van dit jaar, maar het kan natuurlijk ook de besten een keer tegen zitten tijdens de grote toernooien.

Zoals Cody al schrijft in zijn blog, waren niet alleen zijn prestaties dit jaar een beetje ondermaats. Met de meeste Britten ging het niet erg goed tijdensde WSOP van dit jaar, dus wellicht hing er een vloek over de Britse spelers, die toch met een flink aantal naar Las vegas waren gereisd.

Cody had zich voor ongeveer 15 verschillende WSOP events ingeschreven, maar wist uiteindelijk in geen enkel toernooi te cashen. Tijdens één van de $1.500 events wist hij wel de tweede dag te bereiken nadat hij de eerste helft van dag 1 aan tafel had gezeten met Mike Matusow en daar blijkbaar een gezellige tijd mee heeft gehad en de tweede helft van de dag zat hij aan tafel twee vrienden van hem. Cody wist de tweede dag te bereiken, maar zag halverwege zijn dag zijn AA gekraakt worden door A-10, waarna het snel afgelopen was met Cody.

Er waren nog twee andere toernooien waar Cody dicht bij het geld kwam. Tijdens het $10.000 buy in Heads Up toernooi was Cody dicht bij het geld, maar uiteindelijk vloog hij eruit op de bubbel tegen Michael Drummond. Ook tijdens een 4 Player Max event in de laatste week van de WSOP zag het ernaar uit dat Cody eindelijk in het geld zou gaan vallen. Hij wist de tweede dag zelfs af te sluiten in de top 10 chip stacks en zat bij de laatste 84 en de laatste 80 zouden in de prijzen vallen. Maar ook dat lukte Cody niet.

Toen ook het Main Event een deceptie bleek, nadat hij toch de derde dag had weten te bereiken, was het mooi geweest voor Cody. Na nog te hebben genoten van een paar dagen in Las Vegas is nu weer terug in Londen en richt hij zich op het nieuwe EPT en WPT seizoen en natuurlijk de WSOP van volgend jaar.

Tagged with: