PokerStars neemt Full Tilt Poker over

August 3, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vorig jaar april werd de online poker wereld opgeschrikt door de invallen bij verschillende online poker rooms door de Amerikaanse overheid. Die dag kwam al snel bekend te staan als Black Friday en als direct gevolg ging Full Tilt Poker, op dat moment de op één na grootste online poker room ter wereld, een aantal weken later failliet. Sindsdien is er een hoop onduidelijk rond het lot van Full Tilt Poker, maar nu lijkt er dan eindelijk schot in de zaak te komen. De afgelopen dagen gingen er op de verschillende online poker fora al veel geruchten, maar nu is het dan dus ook echt officieel bevestigd dat PokerStars toestemming heeft van de Amerikaanse justitie om Full Tilt Poker over te nemen.

Door de hoge boetes die Full Tilt moest betalen aan de Amerikaanse overheid voor het illegaal aanbieden van online poker aan Amerikaanse spelers en voor bank fraude, ging Full Tilt failliet. Kort hierna kwamen nog meer frauduleuze zaken aan het licht en bleek dat het nog maar de vraag was of de tienduizenden spelers die nog geld op hun Full Tilt Poker account hadden staan  dit geld nog wel terug zouden kunnen krijgen.

Het faillissement en de fraude waren niet alleen voor Full tilt Poker zelf een doodsteek. Twee van de meest populaire poker spelers van de afgelopen tien a twintig jaar, Chris “Jesus” Fergeson en Howard Lederer, bleken zeker geen schone handen te hebben in de zaak rond Full Tilt en bleken zelf nauw bij de fraude betrokken te zijn. In korte tijd verwerden zij dan ook van twee van de meest populaire poker spelers ter wereld tot twee van de meest verachte personen in de internationale poker wereld.

Een Franse investeringsgroep had een aantal maanden geleden al toestemming gekregen om Full Tilt over te nemen, met als één van de voorwaarden dat de speler tegoeden uitbetaald zouden worden. uiteindelijk trok deze groep zich toch terug en was het onduidelijk of Full Tilt Poker ooit nog terug zou komen.

Nu is dus bekend geworden dat pokerStars Full Tilt gaat overnemen. Het is de bedoeling dat Full Tilt over een maand of drie alweer online is en dat alle spelers zonder problemen hun tegoeden weer kunnen opnemen. Dit is natuurlijk erg goed nieuw voor alle spelers die nog geld op hun Full Tilt Poker account hadden staan.

Tagged with: