Het belang van poker hand coördinatie

August 5, 2012 Posted in Poker Tips by

Deze keer kijken we in het kader van de poker tips eens naar hand coördinatie in poker. Dit heeft niets te maken met de coördinatie van je eigen handen tijdens het spel, maar natuurlijk met de waarde van je poker handen. Met hand coördinatie bedoeld men in het poker de relatieve waarde van je eigen hand ten opzichte van die van je tegenspeler en is wellicht de belangrijkste factor bij het bepalen van de uitkomst van een hand. Als hand coördinatie in je voordeel werkt, flop je een monster hand en je tegenstander een net iets slechtere hand, waardoor je dus een flinke pot kunt winnen.

Stel dat je aan een Texas Holdem tafel zit met vier man in de pot en de volgende flop komt op tafel: 9-9-4. Je hebt zelf pocket vieren in je hand en hebt dus een lage Full House gemaakt. Als dit gebeurt is het om twee redenen aan te raden deze hand zo snel en agressief mogelijk te spelen. De eerste reden is dat je hoopt dat één van je tegenstanders een 9 heeft en je dus zal raisen, waarna je een re-raise kunt maken. In het ideale geval callt hij op zowel de turn en river en kun je dus een grote pot oppikken.

De andere reden waarom je deze hand snel en agressief te spelen, is dat als je checkt, de kans groot is dat je tegenstanders ook zullen checken. Als er dan een 6 op de turn valt en één van je tegenstanders pocket zessen heeft, heb je een groot probleem en is het waarschijnlijk dat je veel geld zal gaan verliezen. Ee gratis kaart weggeven en dan een groot bedrag verliezen op een hand die je op de flop had kunnen winnen is één van de grootste fouten die je kunt maken in poker.

Stel nu dat de flop K-J-J is en je zelf twee koningen vast hebt. De kans dat je dan verslagen wordt als je slow playt, is veel kleiner in dit geval. Toch is het ook aan te raden ook deze hand snel en agressief te spelen. In het slechtste geval pik je meteen de pot op, maar in dat geval is de kans toch klein dat je meer uit deze pot zou hebben gehaald. In het beste geval heeft één van je tegenstanders een jack gehit of nog beter K-J en in dat geval zal je weer een grote pot kunnen winnen.

Tagged with: