PokerStars mogelijk weer actief in VS

August 6, 2012 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Een paar dagen geleden konden we bevestigen dat PokerStars een deal heeft gesloten met de Amerikaanse overheid over de overname van Full Tilt Poker. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor de overname was dat PokerStars er voor zou zorgen dat de spelers die nog tegoeden hadden staan ophun Full Tilt Poker account, deze tegoeden ook weer op zouden kunnen nemen. Nu is bekend geworden dat ook PokerStars zelf een voordeel voor zichzelf heeft bedongen in de afspraak met de Amerikaanse justitie. PokerStars heeft toestemming op in de toekomst mogelijk ook actief te zijn op de Amerikaanse online poker markt.

Deze deal met de Amerikaanse justitie is eigenlijk erg verrassend. PokerStars was één van de drie online poker aanbieders die tijdens Black Friday op zwart werd gezet in de Verenigde Staten en net als Full Tilt Poker en Absolute Poker flinke boetes moest betalen aan de Amerikaanse overheid voor het illegaal aanbieden van online poker aan Amerikaanse gebruikers en het frauderen met banktransacties.

PokerStars was eigenlijk de enige online poker room die levend en zonder al te veel kleerscheuren uit Black Friday wist te komen, maar in principe ging eigenlijk iedereen er van uit dat PokerStars in de toekomst de Amerikaanse markt wel kon vergeten. Zelfs als online poker in de Verenigde Staten toegestaan zou gaan worden.

Nu is dus gebleken dat PokerStars in de deal met de Amerikaanse overheid heeft bedongen dat zij in de toekomst wel degelijk de mogelijkheid zullen hebben om online poker aan te bieden in de Verenigde Staten. Voorwaarde hiervoor is wel dat PokerStars dit alleen zal doen als zij beschikken over een federale licentie of een licentie die door één van de afzonderlijke staten kis uitgeven.

Hoewel op het moment online poker in de Verenigde Staten nog steeds niet legaal is, zijn er steeds meer staten die inmiddels al flink op weg zijn om online poker in hun staat te legaliseren en ook de federale overheid lijkt over niet al te lange tijd online poker weer te willen gaan legaliseren. waarschijnlijk zal Nevada de eerste Amerikaanse staat zijn waar online poker gelegaliseerd zal gaan worden en de verwachting is dat dit zelfs nog voor het nieuwe jaar zal gaan gebeuren.

Tagged with: