Tips voor het managen van je bankroll

August 13, 2012 Posted in Poker Tips by

deze keer wat poker tips voor het managen van je bankroll, want wat is een poker speler zonder een degelijke bankroll om zijn spel te ondersteunen? Het is belangrijk om met je manier van spelen rekening te houden als het gaat om goed bankroll management. In principe zijn poker spelers op te delen in drie verschillende groepen spelers, planners, normale spelers en avontuurlijke spelers. Planners zijn spelers die er niet van houden om risico’s te nemen, zij spelen liever voor kleine bedragen dat dan zij hun hele bankroll op het spel zetten en zullen alleen callen of raisen als zij honderd procent zeker zijn van hun zaak.

Be meeste spelers die je zal vinden aan de poker tafel zullen tot de categorie normale spelers of avontuurlijke spelers vallen. De normale spelers is zeker bereid om af en toe een risico te nemen, als hij denkt dat de kansen in zijn voordeel zijn, maar zal niet zomaar alles op het spel zetten. dan zijn er nog de avontuurlijke spelers. Deze spelers houden er van om extreme risico’s te nemen en zijn vaak meer gokkers dan echt poker spelers. Zij zijn meer dan bereid om hun volledige stack op het spel te zetten voor slecht een kleine kans op te winnen.

Je zal zelf het beste weten wat je eigen manier van spelen is en probeer je ook aan je eigen ding te houden, als je ineens avontuurlijk wil gaan spelen terwijl je eigenlijk een planner bent, kan dit eigenlijk alleen maar fout gaan. maar, wat nog belangrijker is als we kijken naar je bankroll is je eigen finaciéle situatie, wat voor de één een gigantisch bedrag is, is voor de ander maar een peulenschil. Houdt dus vooral je eigen finaciële situatie in de gaten en ga niet te veel af op de bankroll van andere spelers.

als het wat slechter gaat aan de poker tafel, komt er een bepaald moment dat je zo’n groot deel van je bankroll hebt verloren, dat het beter is om even te stoppen en de dag erop weer opnieuw te beginnen. Als je niet wil stoppen is het op zo’n moment wel aan te raden om misschien voor wat lagere stakes te gaan spelen. Uitgaande van een medium bankroll ten opzicht van de stakes waarvoor je speelt is het slim om te stoppen als 5% kwijt bent als je een planner bent, voor een normale speler bij 10% en bij avontuurlijke spelers bij 20%.

Tagged with: